«Ηχηρό» το πέρασμα της καταιγίδας: Δείτε φωτογραφίες από τα ηλεκτρικά φαινόμενα σε Καβάλα και Νέα Πέραμο

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ με ισχύ μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 15 Ιουνίου 2017 που αφορά την ΑΜ-Θ και προβλέπει έντονες καταιγίδες με δυνατούς ανέμους και πιθανόν κατά τόπους ακόμα και χαλάζι

Μπορεί ο να μην έπεσαν τα αναμενόμενα χιλιοστά βροχής, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση, ωστόσο επιβεβαιώθηκε και με τον πλέον… ηχηρό τρόπο το πέρασμα της καταιγίδας από το νομό Καβάλας το βράδυ της Τετάρτης 14 Ιουνίου 2017 (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ-πρόγνωση καιρού εδώ).

Ο κύριος όγκος της καταιγίδας πέρασε «ξυστά» από την πόλη της Καβάλας και επηρέασε κυρίως τα δυτικά παράλια του Νομού (Τούζλα, Οφρύνιο), δίνοντας δυνατή βροχόπτωση για περίπου 1 ώρα, αρκετά ηλεκτρικά φαινόμενα, δυνατό αέρα και κατά τόπους χαλάζι, ευτυχώς όχι δυνατό, καθώς αυτή την εποχή όλα τα αμπέλια είναι «φορτωμένα». Πάντως σήμερα θα φανεί αν υπήρξαν καταστροφές, ενώ μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης δεν υπήρξαν αναφορές για πλημμυρικά φαινόμενα ή για πτώσεις δέντρων από τους δυνατούς ανέμους.

Ωστόσο οι παρυφές της καταιγίδας άφησαν πίσω τους στην Καβάλα μια ευχάριστη ποτιστική βροχή και πολλές αστραπές και κεραυνούς, με τον φακό του KAVALAPOST να πιάνει μερικά από τα εντυπωσιακά ηλεκτρικά φαινόμενα τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Ανάλογη η εικόνα και στη Νέα Πέραμο, με τον Μετεωρολογικό Σταθμό Νέας Περάμου (δείτε τη σελίδα εδώ και στο facebook εδώ) να πιάνει ανάλογα στιγμιότυπα, όπως θα δείτε και παρακάτω.

Ο καιρός, πάντως, θα συνεχίσει τα βροχερά του… τερτίπια, με άστατο καιρό τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε για την περιοχή Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού το οποίο προβλέπει για την Ανατολική Μακεδονία καταιγίδες, δυνατούς ανέμους και τοπικά ακόμα και χαλάζι μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης 15 Ιουνίου 2017.

Διαβάστε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗΣ(14-06-2017) ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ
ΠΕΜΠΤΗΣ(15-06-2017)ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ
ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΑΠΟ
ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ
ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ ΕΔΩ.

ΑΝΤ. ΛΑΛΟΣ
ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ