ΒΦΛ: Η δικαίωση έρχεται με το… σταγονόμετρο-Εκδόθηκαν δύο ακόμη ευνοϊκές αποφάσεις για απολυμένους

Το Δικαστήριο διατάσσει την καταβολή μισθών υπερημερίας και αποζημίωση για ηθική βλάβη

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 έγινε γνωστή η έκδοση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας δύο ακόμη αποφάσεων που αφορούσαν σε ισάριθμες αγωγές δύο (2) απολυμένων των Λιπασμάτων κατά της εργοδότριας εταιρίας Ελληνικά Χημικά και Λιπάσματα ΕΛΦΕ ΑΕ, διατάσσοντας καταβολή μισθών υπερημερίας αλλά και αποζημίωση για ηθική βλάβη. Να σημειωθεί ότι οι  συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δούλευαν στη λιπασματοβιομηχανία με καθεστώς αναγκαστικής τοποθέτησης.

Όπως και με την πρώτη απόφαση που έγινε γνωστή στις 13 Ιουνίου 2017 (διαβάστε σχετικά εδώ), το σκεπτικό της Δικαστού, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει ως «άκυρες και καταχρηστικές» τις απολύσεις που έγιναν με πρόσχημα ποινικές μηνύσεις και διατάσσει την εταιρία να καταβάλλει μισθούς υπερημερίας από την ημέρα της απόλυσης μέχρι την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης, αλλά και αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Επιπρόσθετα, ένα ποσό της τάξεως των 27.000 ευρώ περίπου χαρακτηρίζεται από την απόφαση ως προσωρινά εκτελεστό, όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει να καταβληθεί άμεσα από την εργοδότρια εταιρία στους πρώην υπαλλήλους της, εκτός και εάν αυτή καταθέσει αίτηση αναστολής, όπως ακριβώς έπραξε και με τις προηγούμενες αποφάσεις (διαβάστε σχετικά εδώ).

Συνήγορος των δύο απολυμένων ήταν η δικηγόρος Καβάλας Τάνια Σιμήτα.