«Πληρωμένη» απάντηση Βογιατζίδη στα περί… bullying: Εξυπηρετητής των συμφερόντων Λαυρεντιάδη ο Τσουρουκίδης. Ντροπή του!

«Φωτιές» άναψε η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας προκαλώντας την αντίδραση των 180 απολυμένων

Ότι οι 180 που απολύθηκαν έναν χρόνο πριν από τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων δεν είναι απολυμένοι αλλά… αγωνιζόμενοι από… επιλογή και ότι όσοι τώρα εργάζονται στο εργοστάσιο δέχονται bullying από τους «αγωνιζόμενους» είπε, μεταξύ άλλων, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 στο Δημοτικό Συμβούλιο ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Ανέστης Τσουρουκίδης (διαβάστε ρεπορτάζ εδώ), με τις δηλώσεις του να προκαλούν αντιδράσεις τόσο εντός της αίθουσας όσο και εκτός…

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα και εκπρόσωπος των 180 απολυμένων (χωρίς αποζημίωση με την προσχηματική κατάθεση μηνύσεων, σύμφωνα με πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις – διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ) Νίκος Βογιατζίδης σχολίασε τις δηλώσεις Τσουρουκίδη στον «αέρα» του ALPHA Radio 88.6, μιλώντας την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017 στον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη.

Είναι γνωστοί εδώ και καιρό οι «τρόποι» του κ. Τσουρουκίδη…

«Ο κ. Τσουρουκίδης καλά θα κάνει να περιοριστεί στα συνδικαλιστικά του καθήκοντα. Το πώς θα χαρακτηριστούμε αφορά σε εμάς αποκλειστικά! Εδώ και έναν χρόνο δίνουμε μεγάλο αγώνα απέναντι στις παρανομίες και τις αυθαιρεσίες του κ. Λαυρεντιάδη. Εξάλλου, ο κ. Τσουρουκίδης είναι γνωστός για τον τρόπο με τον οποίο μας συμπεριφέρθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα. Ήταν αυτός που έλεγε ανυπόστατες πληροφορίες για εμάς…

»Είναι κλασσικός εξυπηρετητής των συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη. Αν δει κάποιος  την όλη του στάση, θα καταλάβει γιατί το λέω αυτό… Είναι γνωστό ότι έβγαλε ακόμη και τα φορτηγά του για να υπερασπιστεί τις θέσεις του κ. Λαυρεντιάδη και να καλυφθούν οι παρανομίες του. Θυμίζω, την περίπτωση της άδειας που είχε απορρίψει η Αποκεντρωμένη, όπως και το ότι μας είχε καταγγείλει για την απεργία που κάναμε, ένα καθαρά νόμιμο δικαίωμά μας».

Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, αλλά μάλλον δεν τις βλέπει…

«Είναι επίσης απορίας άξιο πώς δεν βγήκε ο κ. Τσουρουκίδης να καταδικάσει τις πρακτικές Λαυρεντιάδη, την ώρα που υπάρχει δικαστική απόφαση που λέει ότι οι μηνύσεις που έχουν υποβληθεί ήταν προσχηματικές και ότι η συμπεριφορά του κ. Λαυρεντιάδη ήταν δόλια! Αυτό που λέει  ο κ. Τσουρουκίδης ότι είναι δική μας επιλογή εδώ που βρισκόμαστε, είναι πολύ πιο άτιμο, κατά τη δική μας άποψη. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που υπάρχει!

»Βρισκόμαστε εδώ από συγκεκριμένη παράνομη συμπεριφορά του κ. Λαυρεντιάδη και της… παρέας του. Πρόκειται για ένα εργοστάσιο που έχει μετατραπεί σε γαλέρα για τους εργαζόμενους και έχει σε ομηρία 180 οικογένειες. Βρισκόμαστε σε μία απίστευτη ταλαιπωρία, όχι από δική μας επιλογή, αλλά από συγκεκριμένη απαράδεκτη συμπεριφορά ενός  εργοδότη που χρωστάει 250 εκ. ευρώ με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου, ενός εργοδότη που εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στη ΔΕΗ, που έχει χρέη προς τη ΔΕΠΑ, της τάξης των 100 εκ. ευρώ, ενός εργοδότη που θέλει να δουλέψει τζάμπα το εργοστάσιο για να γεμίσουν μόνο οι δικές του τσέπες και κανενός άλλου»!

Προβοκάτσιες τα περί… bullying!

«Ο κ. Τσουρουκίδης είναι βαθιά νυχτωμένος όταν λέει ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι υπέγραψαν τις νέες τους συμβάσεις. Τα 2/3 των αργαζομένων ΔΕΝ τις έχουν υπογράψει. Θα ήταν πιο έντιμο για τον κ. Τσουρουκίδη, τουλάχιστο εάν δεν γνωρίζει κάποια στοιχεία, να μην αναφέρεται σε αυτά. Όσον αφορά το… bullying, αυτά είναι δικές του προβοκάτσιες. Εμείς είμαστε αυτοί που δεχόμαστε bullying! Αν είναι δυνατόν, άνθρωποι που έχουμε χάσει τις δουλειές μας με αυτόν τον τρόπο να ακούμε τις ανυπόστατες κατηγορίες του κ. Τσουρουκίδη, που είναι και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος. Πραγματικά, είναι ντροπή του»!