Τέταρτη μέρα «έντασης» στα Τενάγη: Μηνυτήρια αναφορά πολιτών για παράνομη γεώτρηση από τον TAP

Νέο «επεισόδιο» στο «ραντεβού στα χωράφια» της Συντονιστικής Επιτροπής με τα συνεργεία του Αγωγού - «Παρών» και από τον πρόεδρο των εργαζόμενων στην Καβάλα Oil

Από το πρωί της Δευτέρας 3 Ιουλίου 2017, συνεργεία του TAP ξεκίνησαν να εργάζονται σε σημείο κοντά στα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων εκτελώντας εργασίες. Το μεσημέρι εκείνης της μέρας έγιναν αντιληπτοί από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών για την Αλλαγή της Όδευσης του Αγωγού οι οποίοι κατάφεραν να τους «σταματήσουν» (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ). Ωστόσο, τα συνεργεία επανήλθαν και την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017, όπως βέβαια και τα μέλη της Επιτροπής αλλά και η Αστυνομία που καλείτο στο σημείο για να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά.

Το πρωί της Πέμπτης 6 Ιουλίου 2017 ωστόσο, οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο, όταν τα μέλη της Συντονιστικής διαπίστωσαν ότι ο TAP επιχειρεί γεώτρηση σε σημείο περίπου 1.000 μέτρα δυτικά του Πηλοθεραπευτηρίου των Κρηνίδων, δίχως τα συνεργεία της Κοινοπραξίας να είναι σε θέση να παρουσιάσουν σχετική άδεια. Η γεώτρηση έγινε σε «τάφρο» που είχαν προηγουμένως «ανοίξει» οι εκσκαφείς, εμβαδού περίπου 20μ Χ 30μ.

Η Αστυνομία κλήθηκε εκ νέου στο σημείο και τα μέλη της Συντονιστικής κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά του TAP για εκτέλεση γεώτρησης δίχως άδεια. Οι εργασίες σταμάτησαν και πάλι και μένει να διαπιστωθεί ποια θα είναι η συνέχεια.

Εκτός από τα μέλη της Επιτροπής που δίνουν καθημερινά το «παρών» στην περιοχή (Καλπακίδης, Κωταΐδης, Τσαταλμπασίδης κ.ά.), στο σημείο των εργασιών βρέθηκε σήμερα, ως αλληλέγγυος στον αγώνα για την αλλαγή της όδευσης, και ο πρόεδρος των εργαζομένων στην Καβάλα Oil Μανώλης Κελαϊδάκης.