Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες του TAP στα Τενάγη-Στην Εισαγγελία όλες οι απαραίτητες άδειες

Εκτός της επίμαχης «ζώνης» των 10 χιλιομέτρων το σημείο εκτέλεσης των εργασιών

Μετά από τέσσερις μέρες «έντασης» στα Τενάγη των Φιλίππων με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών για την Αλλαγή στην Όδευση του TAP να προσπαθούν να «μπλοκάρουν» τα συνεργεία της εταιρίας, οι εργασίες την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 συνεχίστηκαν κανονικά μετά και την «εμπλοκή» της Εισαγγελίας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, τα μέλη της Συντονιστικής είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του TAP για τη διενέργεια γεώτρησης δίχως άδεια (διαβάστε σχετικά εδώ). Η «γεώτρηση» αυτή κρίνεται απαραίτητη κατά τη διαδικασία τοποθέτησης του αγωγού, στο πλαίσιο της υδροστατικής δοκιμής κατά την οποία διοχετεύεται στον αγωγό μεγάλη ποσότητα αρχικά αέρα με πίεση -έτσι ώστε να «καθαρίσουν» τα εσωτερικά του τοιχώματα από χώμα ή άλλα «ανεπιθύμητα» υλικά- και στη συνέχεια νερού.

Το KAVALA POST επικοινώνησε με τον TAP και η εταιρία μάς δήλωσε ότι το σημείο εκτέλεσης της συγκεκριμένης εργασίας γίνεται περίπου στο 250ό χλμ του αγωγού, εντός αγροτεμαχίου με τους ιδιοκτήτες του οποίου ο TAP έχει υπογράψει συμφωνία. Εκεί, ο αγωγός έχει ήδη τοποθετηθεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείο είναι εκτός της «ζώνης» των 10 χιλιομέτρων εντός της οποίας η Συντονιστική ζητά την αλλαγή της όδευσης.

Σε ό,τι αφορά τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε, ο TAP προσκόμισε όλα τα απαραίτητα έγγραφα (άδειες, συμφωνητικά κτλ.) στην Εισαγγελία η οποία και επέτρεψε τη συνέχιση των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν κανονικά σήμερα και σύμφωνα με το πρόγραμμα.