ΒΦΛ: Νέες Διοικήσεις σε PFIC και ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ. Άπαντα τα μέλη τους (συν)κατοικούν (;;;) στο ίδιο… σπίτι!

Τρεις εταιρίες - Επτά μέλη Διοικητικού Συμβουλίου - Μία «στέγη»: Κωλέττη 8Α στην Παλαιά Πεντέλη Αττικής

Θα μπορούσε να ονομαστεί και σε «Σπίτι του Επιχειρηματία». Ο λόγος για τη μονοκατοικία που βρίσκεται επί της οδού Κωλέττη 8Α (κεντρική φωτό) στην Παλαιά Πεντέλη Αττικής η οποία, αν μη τι άλλο, είναι ένα πραγματικό «φυτώριο» νέων Κυπρίων επιχειρηματιών οι οποίοι, μάλιστα, «μπαίνουν» δυναμικά στην Ελληνική Οικονομία κινώντας τα νήματα στην αγορά του λιπάσματος.

«Χίλιοι καλοί χωράνε», λέει ο σοφός λαός μας, και όταν είσαι στο ξεκίνημα της καριέρας σου, αναγκάζεσαι να κάνεις και κάποιες «εκπτώσεις». Προφανώς αυτό ισχύει με τη νέα «φουρνιά» των Κυπρίων businessmen (και μιας γυναίκας) που αποφάσισαν να ρισκάρουν επιχειρηματικά επενδύοντας στο ποιοτικό, ελληνικό λίπασμα ερχόμενοι στην Ελλάδα να «δουλέψουν» το εργοστάσιο Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης και χρησιμοποιούν την ίδια «στέγη», προφανώς για λόγους εξοικονόμησης πολύτιμων πόρων που δεν πρέπει με τίποτε να λείψουν από την παραγωγή.




Συγκεκριμένα, στις 10 Μαΐου 2017, καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) το από 16 Ιανουαρίου 2017 Πρακτικό Διαχείρισης της αλλοδαπής εταιρίας PFIC Ltd το οποίο αντικαθιστά τον Δημήτριο Παπαελευθερίου (διεύθυνση κατοικίας στην Ελλάδα: Κωλέττη 8Α, Παλαιά Πεντέλη Αττικής) από νόμιμο γενικό πληρεξούσιο και νόμιμο εκπρόσωπο και φορολογικό εκπρόσωπο του υποκαταστήματός της Εταιρίας στην Ελλάδα και ορίζει αντικαταστάτη του τον Παναγιώτη Αγαπίου (διεύθυνση κατοικίας στην Ελλάδα: Κωλέττη 8Α, Παλαιά Πεντέλη Αττικής).

Επίσης, στις 23 Μαΐου 2017, καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ η απόφαση της 4ης Απριλίου 2017 των μετόχων της εταιρίας ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΒΕΕ σύμφωνα με την οποία εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο που συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

  1. Χαριλάου Χαρίλαος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος (κάτοικος Παλαιάς Πεντέλης, οδός Κωλέττη 8Α)
  2. Χριστάκης Μιχαήλ, Αντιπρόεδρος και Διεύθύνων Σύμβουλος (κάτοικος Παλαιάς Πεντέλης, οδός Κωλέττη 8Α)
  3. Ταλιάνου Κατερίνα, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου (κάτοικος Παλαιάς Πεντέλης, οδός Κωλέττη 8Α)

Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι πενταετής και η επιτυχία στο έργο τους θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφού πρόκειται για μια πραγματικά «δεμένη» ομάδα που εργάζεται για το καλό του εργοστασίου των λιπασμάτων της Καβάλας 24 ώρες το 24ωρο, αφού τα μέλη του μοιράζονται την ίδια «στέγη» και, προφανώς, παίρνουν και δουλειά για το σπίτι.

Εκεί, στο «φυτώριο» της Κωλέττη 8Α δεν είναι μόνοι τους, αφού στην ίδια μονοκατοικία κατοικούν ΚΑΙ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της οικογενειακής εταιρίας Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ που πρόσφατα, παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2017, απέκτησε την άδεια παραγωγής της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ (ή της ELFE, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα): ήτοι, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Στέλιος Κωνσταντινίδης, ο Αντιπρόεδρος Ανδρέας Κωνσταντινίδης και το μέλος Λοΐζος Κωνσταντινίδης.

Και νέο Σωματείο Εργαζομένων στα Λιπάσματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάιο του 2017 δημιουργήθηκε το Σωματείο Εργαζομένων στα Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ. Οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα.