ELFE κατά ΔΕΠΑ: Με προσωρινή διαταγή, φυσικό αέριο στη ΒΦΛ μέχρι τον Αύγουστο

Εν μέρει δεκτό το αίτημα της εταιρίας - Θα πρέπει να προεξοφλεί κάθε εβδομάδα το αέριο που θα αγοράζει - Πρόσθετη παρέμβαση στο Δικαστήριο και από τις εταιρίες PFIC Ltd και Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ

Συζητήθηκε το πρωί της Τρίτης 11 Ιουλίου 2017 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής που κατέθεσε η ELFE AE κατά της ΔΕΠΑ (διαβάστε σχετικά εδώ) για να μην «κοπεί» η παροχή φυσικού αερίου στο εργοστάσιο Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης.

Υπέρ του αιτήματος της ELFE AE υπήρξε πρόσθετη παρέμβαση και από τις δύο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη λιπασματοβιομηχανία PFIC Ltd και Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ.

Το Δικαστήριο, αφού έλαβε υπόψιν τα επιχειρήματα των δύο πλευρών αλλά και τις πρόσθετες παρεμβάσεις των εχόντων νόμιμο συμφέρον εταιριών αποφάσισε να κάνει εν μέρει δεκτό το αίτημα της ELFE AE και να εκδώσει προσωρινή διαταγή που απαγορεύει στη ΔΕΠΑ να «κόψει» την παροχή του φυσικού αερίου στα Λιπάσματα, εφόσον βέβαια η εταιρία προεξοφλεί το σύνολο της εβδομαδιαίας κατανάλωσης με την προσκόμιση ισόποσων επιταγών.

Η προσωρινή διαταγή έχει ισχύ μέχρι την 1η Αυγούστου 2017, ημέρα κατά την οποία πρόκειται να εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.