Βαγγέλης Παππάς για TAP: Να γίνει το πρόβλημα των αγροτών, πρόβλημα όλης της κοινωνίας

Επιφυλάξεις και ανησυχία του επικεφαλής της ΚΑΠ για τις εργασίες που εκτελεί η Κοινοπραξία κοντά στα Λασπόλουτρα

Μετά τον Μάκη Παπαδόπουλο και την ανακοίνωση του Τόπου της Ζωής μας (διαβάστε την εδώ), άλλος ένας επικεφαλής παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας δηλώνει την ανησυχία του για τις εργασίες που εκτελεί ο TAP στα Τενάγη, κοντά στα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων, κάνοντας λόγο για μια «περίεργη» στάση του δήμου Καβάλας…

Ο επικεφαλής της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης καλεί τη Δημοτική Αρχή αλλά και την κοινωνία να σταθεί δίπλα στους αγρότες της περιοχής, προτού το πρόβλημά τους μας χτυπήσει την… πόρτα. Και τότε θα είναι αργά…

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης ΚΑΠ-Βαγγέλη Παππά.

Τι κρύβεται πίσω από τη σιωπή για τον TAP;

«Ο ∆ήμος Καβάλας αλλά και γενικότερα η τοπική κοινωνία έχει εκδηλώσει την διαφωνία του για την τακτική του TAP να αγνοεί την θέλησή του και να ακολουθεί την δικιά του πορεία.

Τελευταία μάλιστα η θέση του ∆ήμου έχει περιοριστεί στα δικαστικά και μόνο μέσα, με αποτέλεσμα ο TAP να αποθρασύνεται και να εκτελεί εργασίες χωρίς έλεγχο, αγνοώντας αν αυτό είναι καταστροφικό, όχι μόνο για τους αγρότες και τις περιουσίες τους, αλλά θα μπορούσε αυτό να επεκταθεί στη βλάβη των λασπόλουτρων Κρηνίδων, κάτι που ούτε ως άσχημο σενάριο μπορούμε να αποδεχτούμε.

Και μετά σιωπή απ’όλους. Οι αγρότες κυριολεκτικά μόνοι προσπαθούν να αντισταθούν, αλλά ο ισχυρός χωρίς έλεγχο, συνεχίζει να αυθαιρετεί γιατί το έργο είναι μεγάλο και οι ιθαγενείς πολύ αδύνατοι, αυτός είναι σήμερα ο μικρόκοσμος της Καβάλας.

Όλοι καταλαβαίνουμε αλλά σιωπούμε μέχρι η καταστροφή να φτάσει στην δικιά μας πόρτα, τότε μόνο καταλαβαίνουμε και αρχίζουμε να πονάμε…, αλλά θα είναι αργά.

Οι αγρότες δεν πρέπει να μείνουν μόνοι, πρέπει το δικό τους πρόβλημα να γίνει πρόβλημα όλης της Κοινωνίας, γιατί τότε μόνο ως Κοινωνία θα έχουμε αξιοπρεπή ζωή, διαφορετικά θα είμαστε ιθαγενείς και θα παίζουμε με τα καθρεφτάκια της δήθεν ανάπτυξης…».