Η επέλαση των… μεδουσών στην Αλάνα της Νέας Ηρακλίτσας (φωτογραφίες)

Αμέτρητες μπλε και άσπρες μέδουσες «περιφέρονται» εντός κι εκτός... θαλάσσης, καθώς τα ρεύματα τις ξεβράζουν στη δημοφιλή παραλία-Το φαινόμενο δεν είναι σπάνιο, ωστόσο φέτος είναι ιδιαίτερα έντονο

Αμέτρητες είναι οι μέδουσες που έχουν κάνει «κατάληψη» στην Αλάνα της Νέας Ηρακλίτσας, έχοντας ως «σύμμαχο» τα θαλάσσια ρεύματα και τον αέρα.

Το φαινόμενο δεν παρατηρείται πρώτη φορά, όμως σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, φέτος ξεκίνησε πολύ νωρίς-συνήθως παρατηρείται τον Αύγουστο με τα μελτέμια-και είναι ασυνήθιστα έντονο.

Μάλιστα, η εικόνα της παραλίας το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Ιουλίου 2017 θύμιζε αρχές… Ιουνίου, καθώς ήταν σχεδόν άδεια λόγω των θαλάσσιων όντων, εκτός από τα σημεία που δραστηριοποιούνται τα beach bars.

Μάλιστα, πολλές μέδουσες-οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι μπλε και άσπρες-ξεβράστηκαν στην αμμουδιά λόγω του κυματισμού, δημιουργώντας μια παράξενη εικόνα, με τους ειδικούς, ωστόσο, να σημειώνουν με έμφαση ότι δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, πόσο μάλλον πανικού, καθώς οι μέδουσες, με την αλλαγή του καιρού, θα εξαφανιστούν.

Οι φωτογραφίες είναι από τη δημοφιλή σελίδα του facebook Καβάλα Συμβαίνει Τώρα την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.