Νίκος Βογιατζίδης: Το πρώτο βήμα για τη δικαίωση έγινε, τώρα η κυβέρνηση να βάλει το μαχαίρι βαθιά στο κόκκαλο! (ηχητικό)

Οι πρώτες δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στη ΒΦΛ μετά την απόφαση που δικαιώνει τους απολυμένους - Κάλεσμα ενότητας προς τους «μέσα» για το καλό του εργοστασίου

Λίγο μετά τη γνωστοποίηση της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τους πρώτους 56 απολυμένους της ΒΦΛ, «ανοίγοντας» τον δρόμο και για τους υπόλοιπους, ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στα Λιπάσματα της Καβάλας Νίκος Βογιατζίδης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο Κεντρικό Μαγκαζίνο του ALPHA Radio 88.6.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη, ο κ. Βογιατζίδης δήλωσε κατ’ αρχήν «ανακουφισμένος» μετά από έναν και πλέον χρόνο αγώνα κατά τον οποίο, εν πολλοίς, οι απολυμένοι ήταν μόνοι τους, προσπαθώντας «να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες» και καλεί την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και με «όπλο» τη δικαστική απόφαση να «βάλει το μαχαίρι βαθιά στο κόκκαλο».

Ο πρόεδρος του Σωματείου επίσης απευθύνει κάλεσμα ενότητας προς τους συναδέλφους του που εργάζονται αυτήν τη στιγμή στο εργοστάσιο για να εργαστούν από κοινού έτσι ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στη μοναδική λιπασματοβιομηχανία της χώρας.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη Βογιατζίδη:

 

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης απομαγνητοφωνημένα:

«Πέρασαν 15 μήνες ενός σκληρού αγώνα που μας αντιμετώπιζαν σαν εγκληματίες. Από εκεί που ήμασταν οικογενειάρχες, βρεθήκαμε στο δρόμο με μια δόλια συμπεριφορά του  κ. Λαυρεντιάδη, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, με μια κυβέρνηση που είχε αναλάβει το ρόλο του παρατηρητή και πλέον μετά από αυτή την απόφαση πρέπει να το σταματήσει αυτό. Θα πρέπει επιτέλους να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο για τέτοιου είδους συμπεριφορές. Είναι μια πρώτη δικαίωση για εμάς, πλέον για όλα αυτά που φωνάζαμε παίρνει θέση η Δικαιοσύνη και καταδικάζει τη δόλια συμπεριφορά του κ. Λαυρεντιάδη και των ψευδομαρτύρων οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν γι αυτές τις πρακτικές. Έναν χρόνο τώρα δίνουμε αγώνα για το αυτονόητο, παράλληλα με τον αγώνα επιβίωσης που δίνουμε, γιατί όλο αυτό το πράγμα μεθοδεύτηκε για να γονατίσουμε οικονομικά.

»Είναι σαν να μην έχουμε απολυθεί ποτέ, επιπλέον αποδεικνύεται ότι πίσω από όλα κρύβεται η ELFE και οι υπόλοιπες εταιρίες ιδρύθηκαν με προσχηματικό τρόπο. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να ξαναγίνει το εργοστάσιο ένα, να επανενωθούμε με τους συναδέλφους μας με τους οποίους ο κ. Λαυρεντιάδης μας έχει αποκόψει και να βάλουμε το εργοστάσιο σε μια υγιή λειτουργία. Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή!

»Αισθάνομαι κατ’ αρχήν ανακουφισμένος, τόσο διάστημα προσπαθούσαμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, ήταν όλα τόσο εξόφθαλμα και κάποιοι έκαναν ότι δεν… καταλάβαιναν. Η πραγματικότητα είναι μια: Αν ο κ. Λαυρεντιάδης δεν αποδεχθεί τι έχει κάνει στο εργοστάσιο, να βάλει  νερό στο κρασί του, τότε θα συνεχίσουμε να έχουμε προβλήματα, θα πρέπει να καταλάβει ότι του παραχωρήθηκε το εργοστάσιο, δεν του ανήκει. Θα πρέπει να δούμε πώς το εργοστάσιο θα επανέλθει σε ηρεμία. Για να επιστρέψουμε, θα πρέπει ο κ. Λαυρεντιάδης να αποδεχθεί τις υπηρεσίες μας. Με τους περισσότερους συναδέλφους ήμασταν μαζί πολλά χρόνια, ήδη δεχόμαστε τηλεφωνήματα από αρκετούς συναδέλφους για να μας δώσουν συγχαρητήρια και είναι μια ευκαιρία να γίνει μια ουσιαστική επανένωση των εργαζομένων».