ΒΦΛ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση Εργαζομένων σε κλίμα ενότητας και συγκίνησης

Πάνω από 200 άτομα στο ΕΥΚ Καβάλας - «Είμαστε νικητές!» δήλωσε ο πρόεδρος Νίκος Βογιατζίδης - «Παρών» και από τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρη Καραγεωργόπουλο

Στις 19:30 το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιουλίου, λίγες ώρες αφότου δημοσιεύτηκε η πρώτη απόφαση που δικαιώνει 56 απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (διαβάστε την εδώ), πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου των Εργαζομένων στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας, παρουσία του Εκπροσώπου Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρη Καραγεωργόπουλου ο οποίος ταξίδεψε «αστραπιαία» από την Αθήνα να να βρίσκεται κοντά στους αγωνιζόμενους απολυμένους.

Η αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΥΚ «γέμισε» ασφυκτικά, με παραπάνω από 200 άτομα να δίνουν το «παρών» στην «πρώτη Γενική Συνέλευση με χαμόγελο που πραγματοποιείται εδώ και πάνω από έναν χρόνο», όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε.

Νίκος Βογιατζίδης: «Είμαστε νικητές»!

Τον λόγο αρχικά πήρε ο πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Βογιατζίδης, ο οποίος ευχαρίστησε πρώτα και πάνω από όλα τους 180 απολυμένους που επί 15 μήνες δεν «λύγισαν» και έδωσαν τον αγώνα τους για τη δικαίωση, μία πρώτη «γεύση» της οποίας πήραν με τη δημοσίευση της πρώτης δικαστικής απόφασης των τριών, συνολικά, «κυμάτων» αγωγών που καταθέσαν ενάντια στην εργοδοσία της ΒΦΛ.

Ο κ. Βογιατζίδης ευχαρίστησε επίσης τη ΓΣΕΕ, ο οποία στάθηκε στο πλευρό των Εργαζομένων από την πρώτη στιγμή, βοηθώντας όχι μόνον συνδικαλιστικά αλλά και οικονομικά, την Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ) και τον πρόεδρό της Ευθύμη Θεοχάρη, το Εργατικό Κέντρο Καβάλας και τον Πρόεδρο Ευθύμη Μακρογιάννη, την Ομοσπονδία Πετρελαίων και Χημικών και τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας «που μας έμαθαν να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο Νίκος Βογιατζίδης «στάθηκε» ιδιαίτερα μστη νομική σύμβουλο του Σωματείου, τη δικηγόρο-εργατολόγο Καβάλας Τάνια Π. Ελευθεριάδου, «η οποία ήταν πάνω από όλα άνθρωπος, φίλη και συνάδελφος, δίνοντας την ψυχή της στον αγώνα μας και μετά δικηγόρος» αλλά και τη δικηγόρο-εργατολόγο Αθηνών Χρυσάνθη Υφαντή. «Το νομικό μας team», είπε ο κ. Βογιατζίδης, «έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να είμαστε εδώ σήμερα και να χαμογελούμε», συμπληρώνοντας: «Είμαστε νικητές»!

Ευθύμης Μακρογιάννης: Ο δρόμος «άνοιξε», τώρα πρέπει να τον ακολουθήσουμε…

«Ξεκινήσαμε από έναν χωματόδρομο και τώρα είμαστε σε άσφαλτο», είπε ο πρόεδρος του ΕΥΚ Καβάλας Ευθύμης Μακρογιάννης, ευχαριστώντας με τη σειρά του όλους τους απολυμένους για τη συνέπειά τους 15 μήνες τώρα στον αγώνα που αρχίζει να δικαιώνεται.

«Η σημερινή απόφαση είναι ένα φανάρι για όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας», συμπλήρωσε ο κ. Μακρογιάννης, «γιατί αν περνούσε αυτό που ήθελε η εργοδοσία, θα υπήρχε ένα κακό προηγούμενο και για τους… επόμενους», υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα περάσει η βούληση των λαμόγιων», αναφερόμενος στις πρακτικές Λαυρεντιάδη που καταδίκασε με την απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας.

Δημήτρης Καραγεωργόπουλος: Και οι θεοί… ματώνουν!

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ απευθύνθηκε στους απολυμένους και μιλώντας εξ ονόματος τόσο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ όσο και όλων των εργαζομένων της χώρας, τους είπε δύο μονάχα λέξεις: «Σας ευχαριστούμε»!

Ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος τόνισε τη σημαντικότητα της απόφασης του δικαστηρίου της Καβάλας για τους εργαζόμενους όλης της χώρας. «Σήμερα αποδείχθηκε ότι και οι… θεοί ματώνουν! Κάποιοι μάς έλεγαν ότι ο Λαυρεντιάδης είναι… θεός! Ε, λοιπόν, δεν είναι! Και ματώνει»!

Ο κ. Καραγεωργόπουλος ευχαρίστησε με τη σειρά του πρώτα τους απολυμένους που έμειναν ενωμένοι, παρά τον «πόλεμο» και την «απομόνωση» που βίωσαν όλον αυτό τον καιρό, τον πρόεδρο του Σωματείου Νίκο Βογιατζίδη, τη δικηγόρο Τάνια Π. Ελευθεριάδου που «έδωσε ψυχή στον αγώνα» και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να χειροκροτήσουν τόσο τη δικηγόρο Αθηνών Χρυσάνθη Υφαντή όσο και τον πρόεδρο της ΟΕΧΒΕ Ευθύμη Θεοχάρη «με τον οποίο μπορεί να ανήκουμε σε διαφορετικές παρατάξεις», όπως σημείωσε, αλλά κι αυτός «έδωσε την ψυχή του»!

Με το πέρας των χαιρετισμών, η δικηγόρος-εργατολόγος Τάνια Π. Ελευθεριάδου ενημέρωσε εκτενέστερα τους απολυμένους για την απόφαση του δικαστηρίου και ανέλυσε τα βήματα που θα ακολουθήσει το Σωματείο από εδώ και πέρα καθώς, όπως είπε, «ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα».