Η Δικαιοσύνη για τη ΒΦΛ: Πανηγυρική δικαίωση «βλέπει» η PFIC Ltd!-Τι πραγματικά όμως «λέει» η απόφαση;

Μια «δημιουργική» ανάγνωση της Δικαστικής Απόφασης τη στιγμή που το Δικαστήριο «μιλάει» ξεκάθαρα για «εν τοις πράγμασι σύνδεση» όλων των εταιριών που λειτουργούν εντός του εργοστασίου

Στον απόηχο της έκδοσης της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τους πρώτους 56 παράνομα απολυμένους εργαζόμενους της ΒΦΛ (διαβάστε την εδώ), μια εκ των τριών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης, η PFIC Ltd, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η εταιρία «δικαιώνεται πανηγυρικά». Είναι όμως έτσι;

Στο κείμενο που υπογράφει ο Διευθυντής Εργοστασίου PFIC Ltd Αλέξανδρος Γιαννίκος υπάρχει ως κεντρική ιδέα ότι το Δικαστήριο «απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των πρώην εργαζομένων». Ποιος ήταν ένας από τους κεντρικούς ισχυρισμούς των απολυμένων; Ότι ΟΛΕΣ οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται εντός της ΒΦΛ είναι ΜΙΑ. Ήτοι, οι: ELFE AE, PFIC Ltd και ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ.

Νά τι «λέει» το Δικαστήριο επ’ αυτού:

Το Δικαστήριο «λέει», σε απλά ελληνικά, ότι οι τρεις εταιρίες (της PFIC Ltd μη εξαιρουμένης) συνδέονται εν τοις πράγμασι και ότι η «υπέρχρεη» ELFE μπόρεσε να συνεχίσει την παραγωγική της δραστηριότητα «χρησιμοποιώντας» ουσιαστικά τις άλλες δύο.

Σε άλλο σημείο, επίσης:

Το Δικαστήριο ακόμη επισημαίνει το «εξόφθαλμο» συγγενικά πρόσωπα, οικογένειες ολόκληρες (!) να διοικούν τρεις κατά τα άλλα «ξεχωριστές» εταιρίες, με τα μέλη των Διοικήσεών τους να μένουν στην ίδια… διεύθυνση (διαβάστε και το ρεπορτάζ του KAVALA POST για τη… συγκατοίκηση των μεγαλοστελεχών των Λιπασμάτων σε μονοκατοικία της Παλαιάς Πεντέλης εδώ).

Η ανακοίνωση της PFIC Ltd

«Απερρίφθησαν ως ουσία αβάσιμοι όλοι οι αγωγικοί ισχυρισμοί των πρώην εργαζομένων της ΕΛΦΕ σε βάρος της PFIC. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας με την υπ’αριθμ. 150/2017 που εκδόθηκε στις 13.7.2017, απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των πρώην εργαζομένων της ΕΛΦΕ, κρίνοντας ότι αποκλειστικός εργοδότης τους ήταν η ΕΛΦΕ και καταδικάζοντας τους αντιδίκους της PFIC να της καταβάλουν δικαστική δαπάνη ύψους 10.700 ευρώ.

Με την αγωγή τους οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΛΦΕ ισχυρίζονταν ότι η PFIC αποτελεί από κοινού εργοδότη τους και ζητούσαν να τους καταβάλει μισθούς υπερημερίας και να τους επαναπροσλάβει.

Η απόφαση αυτή αποτελεί πανηγυρική δικαίωση για την PFIC, η οποία μπορεί πλέον απρόσκοπτα να συνεχίσει την λειτουργία της και το επενδυτικό της έργο προς όφελος των εργαζομένων της, αλλά και της κοινωνίας της Καβάλας γενικότερα. Η απόφαση αυτή αποτελεί εξίσου πανηγυρική δικαίωση για τους εργαζόμενους της PFIC, οι οποίοι υπέστησαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα ανάρμοστες και έκνομες συμπεριφορές από τους πρώην εργαζόμενους της ΕΛΦΕ».

Με τιμή,
Γιαννίκος Αλέξανδρος
Διευθυντής Εργοστασίου PFIC LTD,
Νέα Καρβάλη,
Τ.Θ: 1360, 65110 Καβάλα


Ένα είναι σίγουρο πάντως, στο άμεσο μέλλον, μέσα από τις επόμενες κινήσεις των -δικαιομένων πλέον- απολυμένων θα διαφανεί εάν και κατά πόσο οι δικαστικές αποφάσεις κατά της «μαμάς» εταιρίας ELFE επηρεάσουν την «απρόσκοπτη λειτουργία» τόσο της PFIC Ltd όσο και των υπολοίπων εταιριών που δραστηριοποιούνται στη λιπασματοβιομηχανία της Νέας Καρβάλης.