Δικαστική απόφαση για ΒΦΛ: Πανηγυρίζει ΚΑΙ η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ!

Μία ακόμη «νικητήρια» ανακοίνωση με τη μέθοδο του... «κόπι-πάστε»!

Λίγες ώρες μετά τη (μεταμεσονύκτια) ανακοίνωση της PFIC Ltd (διαβάστε την εδώ) επί της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τους πρώτους 56 παρανόμως απολυμένους της ΒΦΛ (διαβάστε την εδώ), άλλο ένα «πανηγυρικό» δελτίο Τύπου εξεδόθη από μία ακόμη εταιρία που δραστηριοποιείται (;) στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης.

Το κείμενο της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ που υπογράφεται από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο της εταιρίας Μιχαήλ Χριστάκη είναι πανομοιότυπο με αυτό της PFIC Ltd, με εξαίρεση κάποιες μικρές… προσαρμογές, και κάνει επίσης λόγο για «πανηγυρική δικαίωση».

Για το τι πραγματικά «λέει» η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας για τη «σχέση» των εταιριών έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας (διαβάστε το εδώ). Όσο για το ότι οι δύο ανακοινώσεις των PFIC και ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ έχουν γίνει με τη μέθοδο του… «κόπι-πάστε», ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι τα διοικητικά στελέχη των δύο εταιριών συγκατοικούν στο ίδιο σπίτι (διαβάστε για τη… συγκατοίκηση εδώ).

Επίσης, αξίζει να επισημανθεί ότι η εταιρία ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ δεν απασχολεί -ήδη από τα τέλη του 2016 οπότε και μεταβίβασε την άδειά της στη «νέα» εταιρία Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ- προσωπικό στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης!

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ

«Δικαιώθηκαν πλήρως οι θέσεις της εταιρείας ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, στην αντιδικία της με τους πρώην εργαζόμενους της εταιρείας ELFE (πρώην ΒΦΛ). Με την απόφαση 150/2017 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, απορρίπτεται πλήρως η αγωγή τους, κατά το μέρος που στρεφόταν κατά της εταιρείας ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ και πιο συγκεκριμένα απορρίπτονται πλήρως οι ισχυρισμοί των εργαζομένων ότι η εταιρεία ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ αποτελούσε δήθεν συν-εργοδότη με την ELFE.

Συνέπεια της απόφασης αυτής είναι ότι απορρίφθηκε το αίτημα των εναγόντων, που είχαν απολυθεί από την ΕΛΦΕ, να θεωρηθεί η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ υπεύθυνη για την καταβολή των αποδοχών υπερημερίας των απολυμένων και για την επαναπρόσληψή τους. Τέλος, σημειώνεται, ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας καταδίκασε τους εργαζόμενους στην καταβολή της δικαστικής δαπάνης της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ύψους 6.600 ευρώ.

Η απόφαση αυτή αποτελεί κόλαφο για τις έκνομες ενέργειες που σημειώθηκαν από τους πρώην απολυμένους εις βάρος των εργαζομένων της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, οι οποίοι για όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν υποστεί έντονες πιέσεις και αποδοκιμασίες από τους απολυθέντες και για το λόγο η έκδοσή της σηματοδοτεί την πλήρη ηθική δικαίωση τους».

Μιχαήλ Χριστάκης
Νόμιμος Εκπρόσωπος