Καιρός: Φθινοπωρινό… Σαββατοκύριακο στην Καβάλα-Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση

Βροχές και καταιγίδες μέχρι και τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα-Ήδη έγινε αισθητή η αλλαγή του καιρού με την έντονη καταιγίδα που πέρασε από την Καβάλα

Άλλαξε άρδην το σκηνικό του καιρού στην Καβάλα. Ήδη έγινε αισθητή η αλλαγή από τα ξημερώματα του Σαββάτου 15 Ιουλίου 2017 με την έντονη καταιγίδα που έπληξε όλο το Νομό, ενώ η ποτιστική βροχή που ακολούθησε κράτησε μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, συνοδευόμενη από σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Χαρακτηριστικό της έντασης των φαινομένων είναι ότι στη Νέα Πέραμο έπεσαν πάνω από 25 mm βροχής, ενώ τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα έπεσαν έξω και δεν προέβλεψαν το πέρασμα της καταιγίδας η οποία, ωστόσο, παρά την ένταση και τη διάρκειά της, δεν προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες ή σε περιουσίες.

Το… Φθινόπωρο, πάντως, θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, με έντονες βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από δυνατούς ανέμους και ίσως χαλάζι, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και τη Δευτέρα η υψηλότερη δε θα ξεπερνάει τους 24-25 βαθμούς Κελσίου. Από την Τρίτη 18 Ιουλίου αναμένεται βελτίωση, υποχώρηση των φαινομένων και άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την πρόγνωση του meteokav για το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 μέχρι και τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, ενώ για περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην περιοχή μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα των καιρόφιλων της Καβάλας εδώ.

Σάββατο (βράδυ)

Αίθριος έως μερικώς νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει ως σχεδόν νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 22°. Άνεμος βορειοδυτικός περίπου 6 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε ανατολικό-βορειοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.

Κυριακή

Σχεδόν νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει ως σχεδόν νεφελώδη το απόγευμα. Πιθανότητα βροχής. Πιθανότητα για διάσπαρτες μπόρες. Μέγιστη 29°. Δείκτης δυσφορίας πάνω έως 34. Δείκτης UV μέχρι 7. Άνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 5 km/h, με ριπές έως 25 km/h, το πρωί, στρεφόμενος σε βόρειο-βορειοανατολικό το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 30%. Υετός λιγότερος από 2 mm.

Κυριακή (νύχτα)

Νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε πλήρη νεφοκάλυψη μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα βροχής το βράδυ, αργότερα πιθανότητα βροχής μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα για διάσπαρτες μπόρες. Ελάχιστη 21°. Άνεμος βόρειος-βορειοδυτικός περίπου 10 km/h, με ριπές έως 24 km/h. Πιθανότητα υετού 40%. Υετός περίπου 2 mm.

Δευτέρα

Νεφελώδης. Μικρή πιθανότητα βροχής. Υετός σε μορφή όμβρων κατά περιόδους. Μέγιστη 25°. Δείκτης UV μέχρι 4. Άνεμος βόρειος περίπου 14 km/h, με ριπές έως 31 km/h, το πρωί, στρεφόμενος σε βορειοανατολικό περίπου 19 km/h, με ριπές έως 32 km/h, το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.

Δευτέρα (νύχτα)

Σχεδόν νεφελώδης προς νεφελώδη. Ελάχιστη 20°. Άνεμος βορειοανατολικός περίπου 12 km/h, με ριπές έως 29 km/h.