ΒΦΛ: Μετά την απόφαση που δικαιώνει τους απολυμένους, η κυβέρνηση «στριμώχνει» τις εταιρίες των Λιπασμάτων

Τριμερής «συμφιλιωτική σύσκεψη» στο Υπουργείο Εργασίας με το «βλέμμα» στην εκτέλεση της Απόφασης που δικαιώνει τους απολυμένους

Με «όπλο» την Απόφαση αρ. 150/2017 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας που δικαιώνει τους πρώτους 56 παράνομα απολυμένους της ΒΦΛ, η κυβέρνηση συνεχίζει τις κινήσεις προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της κανονικότητας και της νομιμότητας στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης.

Υπενθυμίζεται ότι η Απόφαση δέχεται ότι οι τρεις εταιρείας ELFE ΑΒΕΕ, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ και PFIC Ltd «συνδέονται εν τοις πράγμασι» και ότι η πρώτη χρησιμοποίησε τη νομική προσωπικότητα των άλλων δύο εταιριών, προκειμένου «να συνεχίσει την παραγωγική της δραστηριότητα, με παράλληλη μείωση του εργασιακού κόστους».

Επίσης, αναδεικνύει τις κοινές έδρες των τριών εταιριών, τις συγγενικές σχέσεις των στελεχών, αλλά και την «εν γένει σκοπιμότητα των από κοινού σχεδιασμένων ενεργειών», ακυρώνει την ακύρως επιβληθείσα διαθεσιμότητα, εντοπίζει τις ψευδομαρτυρίες, κατακεραυνώνει τους αναξιόπιστους ισχυρισμούς και αποκαθιστά την αλήθεια. Και φυσικά αφού κρίνει ως προσχηματικές τις υποβληθείσας μαζικές μηνύσεις, αναγνωρίζει τις απολύσεις ως άκυρες και καταχρηστικές, καθιστώντας αυτές ως μη γενόμενες, ενώ επιδικάζει και μισθούς υπερημερίας εις βάρος της ELFE, η οποία εκλαμβάνεται από την Απόφαση ως η εταιρία που κινεί τα νήματα και συνεχίζει την παραγωγική δραστηριότητα μέσω των παρένθετων εταιρειών.

Νέα «συμφιλιωτική σύσκεψη» στο Υπουργείο Εργασίας

Κατόπιν τούτων, τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017, στις 13:00, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σε «συμφιλιωτική σύσκεψη» στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αφενός η Διοίκηση του Σωματείου Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών της ΒΦΛ και αφετέρου και οι τρεις «εμπλεκόμενες» εταιρίες ELFE ΑΒΕΕ, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ και PFIC Ltd με σκοπό να διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο η Διοίκηση της λιπασματοβιομηχανίας θα προχωρήσει στην εκτέλεση της Απόφασης του Δικαστηρίου.

Συνάντηση βουλευτών με Διοίκηση ΔΕΠΑ

Τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ.κ. Εμμανουηλίδης, Μορφίδης και Παπαφιλίππου συναντήθηκαν στην Αθήνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Θόδωρο Κιτσάκο. Με τις οφειλές της ΒΦΛ προς τη ΔΕΠΑ να «αγγίζουν» -αν δεν ξεπερνούν πλέον- τα 100 εκ. ευρώ και με την εταιρία να βρίσκεται πλέον στα Δικαστήρια για την είσπραξή τους (διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ), ο κ. Κιτσάκος δήλωσε στους τρεις βουλευτές της Καβάλας ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις προς την κατεύθυνση της διαφύλαξης του Δημόσιου Συμφέροντος.