ΒΦΛ: Μετά το «ναυάγιο» της τριμερούς, η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να προασπίσει τη νομιμότητα

Συνεχής και διαρκής η στήριξη της Συνομοσπονδίας στους Απολυμένους - Συνέχεια μέχρι να εφαρμοστεί η «δίκαιη δικαστική απόφαση»

Μετά την «ναυάγιο» στην Τριμερή Συμφιλιωτική Σύσκεψη για την «υπόθεση ΒΦΛ» που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 και ακυρώθηκε λόγω μη… «εμφάνισης» σε αυτήν των «εμπλεκόμενων» εταιριών που δραστηριοποιούνται στο Εργοστάσιο των Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ), η Γενική Συνομοπσπονδία Εργατών Ελλάδος εγκαλεί την κυβέρνηση για τη στάση της και την καλεί να τηρήσει τη νομιμότητα με σκοπό να εκτελεστεί η απόφαση που δικαιώνει τους απολυμένους των Λιπασμάτων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ υπογραμμίζεται η διαρκής και συνεχής στήριξη της Συνομοσπονδίας στους Απολυμένους που θα συνεχιστεί έως ότου εφαρμοστεί η «δίκαιη δικαστική απόφαση».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΓΣΕΕ.

Να εφαρμοστεί εδώ και τώρα η δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους απολυμένους της ΒΦΛ

«Την παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε η Διοίκηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων να υλοποιήσει άμεσα την πρόσφατη δικαστική απόφαση, που δικαιώνει τους απολυμένους της επιχείρησης, ζητά η ΓΣΕΕ.

Παρά το γεγονός ότι στη σημερινή τριμερή συνάντηση η εταιρεία, απαξιώνοντας τη διαδικασία, δεν έστειλε εκπρόσωπο, το αρμόδιο υπουργείο οφείλει να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα.

Δεν είναι δυνατόν η Διοίκηση της ΒΦΛ να αγνοεί μία δικαστική απόφαση, χωρίς καμία επίπτωση, με τους απολυμένους να παραμένουν όμηροι απαράδεκτων τακτικών και πρακτικών ανήθικων επιχειρηματιών.

Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό των απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και θα διεκδικήσει με κάθε μέσο και τρόπο την εφαρμογή μιας δίκαιης δικαστικής απόφασης, αποτέλεσμα ενός διαρκούς και συντονισμένου αγώνα».