ΒΦΛ: Το Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση έκδοσης Προσωρινής Διαταγής της ELFE

«Ανοίγει» πλέον και με δικαστική «βούλα» ο δρόμος της εκτέλεσης της Απόφασης που δικαιώνει τους Απολυμένους - Άμεσα οι επόμενες ενέργειες του Σωματείου των Εργαζομένων

Συζητήθηκε στις 12:30 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Ιουλίου 2017 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας η αίτηση έκδοσης Προσωρινής Διαταγής που είχε καταθέσει η εταιρία ELFE για να μην εκτελέσει τη δικαστική Απόφαση 150/2017 που δικαίωσε τους πρώτους 56 Απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων κηρύσσοντας άκυρες και καταχρηστικές τις απολύσεις τους και διατάσσοντας την άμεση καταβολή μισθών υπερημερίας και αποζημίωσης για ηθική βλάβη (διαβάστε την απόφαση εδώ).

Η ακροαματική διαδικασία κράτησε περί τη μισή ώρα και η απόφαση έγινε γνωστή λίγο μετά τις 14:30 της ίδιας μέρας. Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της εταιρίας, κρίνοντας, προφανώς, τους λόγους που προέβαλε για τη μη εκτέλεση της Απόφασης ως μη επαρκείς (διαβάστε τους εδώ). Μετά και αυτήν την εξέλιξη, το Σωματείο των Εργαζομένων της ΒΦΛ θα προχωρήσει άμεσα -εντός του Ιουλίου- στην εκτέλεση της Απόφασης 150/2017.

Υπέρ της εταιρίας ELFE παραστάθηκε ο δικηγόρος Αθηνών Ιωάννης Τρίνης, ενώ υπέρ των Απολυμένων η δικηγόρος-εργατολόγος Καβάλας Τάνια Π. Ελευθεριάδου.

Τον Οκτώβριο συζητείται η Έφεση

Να σημειωθεί ότι η Έφεση που κατέθεσε η ELFE κατά της Απόφασης 150/2017 προσδιορίστηκε από την πλευρά του Σωματείου των Εργαζομένων στη ΒΦΛ και θα συζητηθεί στο Μονομελές Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017.