Ανακοίνωση του TAP για το δίκτυο ύδρευσης του δήμου Νέστου: Η βλάβη επιδιορθώθηκε σε λιγότερο από 24 ώρες

Η εταιρία τοποθετείται για τις εργασίες στο Διαλεκτό και τη ζημιά στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης του δήμου Νέστου

Tην Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017, συνεργεία της εργολήπτριας εταιρίας Spiecapag που δούλευαν για την κατασκευή του Αγωγού TAP σε περιοχή κοντά στο Διαλεκτό, προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης, με αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση σε… όλο τον δήμο Νέστου!

Το συμβάν προκάλεσε αρχικά την οργή του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου ο οποίος, μάλιστα, προανήγγειλε μέσω του KAVALA POST και την προσφυγή του δήμου στα Δικαστήρια (διαβάστε τις δηλώσεις του εδώ) με σκοπό τη διεκδίκηση αποζημίωσης.

O Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) εξέδωσε σχετικά την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Κατά τη διάρκεια εργασιών κατασκευής για τον αγωγό, την Παρασκευή 28 Ιουλίου στην περιοχή Διαλεκτό Δήμου Νέστου (στο 155ο χλμ της όδευσης), υπέστη βλάβη το τοπικό σύστημα υδροδότησης. Η εργολήπτρια εταιρεία Spiecapag που εκτελούσε εργασίες στο σημείο (διαμόρφωση της Ζώνης Εργασίας), ενημέρωσε την αρμόδια Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΝ) και το Δήμο Νέστου, ενώ παράλληλα ενεργοποίησε άμεσα ειδικό συνεργείο που εργάστηκε αδιάκοπα για την επιδιόρθωση της βλάβης.

»Χάρη στην άμεση κινητοποίηση όλων και την εξαιρετική συνεργασία με το Δήμαρχο Νέστου και την τοπική ΔΕΥΑΝ, σε λιγότερο από 24 ώρες το σύστημα υδροδότησης επανήλθε. Ο ΤΑΡ και η εργολήπτρια εταιρεία Spiecapag παραμένουν σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς και αρχές για περαιτέρω ενέργειες, έχοντας ως βασική προτεραιότητα τη διατήρηση των σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας που έχουν οικοδομήσει με τις τοπικές κοινότητες από όπου διέρχεται ο αγωγός».