Ψαρεύοντας… σκουπίδια στην παραλία Βρασίδα στη Νέα Πέραμο (φωτογραφίες)

Θαμώνες και κολυμβητές που συχνάζουν στη δημοφιλή παραλία αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να καθαρίσουν εθελοντικά και με ίδια μέσα την περιοχή

Αποκαρδιωτική είναι τις τελευταίες μέρες η εικόνα που παρουσιάζει η δημοφιλής παραλία Βρασίδα στη Νέα Πέραμο, καθώς δεκάδες πλαστικά αντικείμενα και σκουπίδια έχουν «καταλάβει» την παραλία.

Κύρια αιτία είναι τα μελτέμια και τα ρεύματα που ξέβρασαν τα σκουπίδια κυρίως στο βραχώδες τμήμα της παραλίας, αλλά και η «δράση» ασυνείδητων τουριστών και επισκεπτών: Πλαστικά μπουκάλια, φελιζόλ, σκοινιά, σακούλες, μέχρι και… μπάλες του βόλεϋ έχουν κάνει «κατάληψη» στην παραλία, η οποία αποτελεί ένα από τα τουριστικά hot spots της ευρύτερης περιοχής.

Βλέποντας αυτήν την κατάσταση θαμώνες της παραλίας και κολυμβητές δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια… Πήραν γάντια και σακούλες και απομάκρυναν με δική τους πρωτοβουλία τα σκουπίδια, επαναφέροντας την εικόνα της παραλίας στην αρχική της μορφή.

Οι ίδιοι οι εθελοντές απευθύνουν έκκληση προς όσους απολαμβάνουν το φυσικό κάλος της περιοχής και συχνάζουν στην εν λόγω παραλία να μην αφήνουν πίσω τα… ίχνη τους, καθώς η παραλία δε διαθέτει… αυτόματο σύστημα καθαρισμού, ούτε θα πρέπει να επαναπαύονται στην εθελοντική περιβαλλοντική δράση και ευσυνειδησία κάποιων-λίγων είναι αλήθεια-συνανθρώπων τους.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι η μόλυνση της παραλίας δεν προέρχεται πάντα από «χερσαία» δράση, αλλά καταφθάνει στην ακτή και από θαλάσσης, κάνοντας λόγο για απορρίμματα που προέρχονται από σκάφη-συνήθως καΐκια-τα οποία ξεβράζει η θάλασσα στην παραλία.