Το παλιό λατομείο στα Αμισιανά Καβάλας είχε μετατραπεί σε χωματερή (φωτογραφίες)

Ο χώρος αποκαταστάθηκε άμεσα από την Υπηρεσία Καθαριότητας μετά από παρέμβαση του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη - Διάσπαρτες παράνομες αυτοσχέδιες χωματερές και σε άλλα σημεία του δήμου

Μικρές αυτοσχέδιες παράνομες χωματερές έχουν δημιουργηθεί σε χώρους κοντά στο παλιό λατομείο πίσω από τα Αμισιανά στον δήμο Παγγαίου με σκουπίδια και μπάζα να φτιάχνουν λόφους και να αποτελούν αν μη τι άλλο μια κάκιστη εικόνα, αλλά και μια υγειονομική «βόμβα».

Μετά από καταγγελίες πολιτών ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης μίλησε στο ALPHA RADIO 88,6 τονίζοντας πως αυτό είναι ένα συχνό φαινόμενο σε όλη την έκταση του δήμου. «Εγώ πληροφορούμαι τώρα από εσάς την κατάσταση εκεί. Για το μόνο που μπορώ να δεσμευθώ είναι ότι θα αποκατασταθεί άμεσα, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι δε γνώριζα τι υπάρχει εκεί. Θα το δούμε μέσα στην ημέρα και σίγουρα θα φροντίσουμε να αποκατασταθεί.

»Σε πάρα πολλά σημεία σε όλο τον δήμο πολλοί πολίτες ανεξέλεγκτα αποθέτουν τα απορρίμματά τους και πηγαίνει μετά ο δήμος και τα μαζεύει. Σε πάρα πολλά σημεία δημιουργούν τέτοιες εστίες. Θα ήταν φρόνιμο οι πολίτες να απευθυνθούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου πριν κάνουν οτιδήποτε και να δηλώσουν το πρόβλημα, ώστε να παρέμβει ο δήμος», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Πινακίδα «ΟΧΙ μπάζα εδώ» και από κάτω… βουνά σκουπιδιών

Το πλέον… σουρεαλιστικό στην όλη υπόθεση βέβαια είναι ότι σε μια από τις φωτογραφίες  διακρίνεται πινακίδα που ειδοποιεί πως απαγορεύεται η ρίψη μπαζών, ενώ από κάτω τα μπάζα γίνονται βουνό! Ο δήμαρχος Παγγαίου σχολίασε σχετικά πως «μπορεί να είναι ιδιωτικός χώρος, μπορεί να είναι του Δημοσίου, μπορεί να είναι του λατομείου-δεν το γνωρίζω-όμως θα αποκατασταθεί σίγουρα».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ήδη ο δήμος Παγγαίου έσπευσε στο σημείο το πρωί της Τετάρτης 30 Αυγούστου και ξεκίνησε να «καθαρίζει» την περιοχή, βάζοντας ένα τέλος στο αίσχος… Το ερώτημα όμως παραμένει: Για πόσο άραγε;