Φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην παραλία Αγιάσματος του δήμου Νέστου

Η βαλτώδης περιοχή δεν επιτρέπει ούτε σε οχήματα της Πυροσβεστικής αλλά ούτε και πεζοπόρο τμήμα να πλησιάσουν-Η φωτιά καίει καλάμια και είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές

Φτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 30 Αυγούστου 2017 στην παραλία του Αγιάσματος στον δήμο Νέστου. Η φωτιά καίει κυρίως καλάμια, ωστόσο είναι δύσκολο το έργο της κατάσβεσης, καθώς η περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσβατη μιας και πρόκειται για βάλτο και δεν μπορούν να πλησιάσουν ούτε οχήματα της Πυροσβεστικής ούτε πεζοπόρο τμήμα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χρυσούπολης έσπευσε άμεσα στο σημείο και παρακολουθεί τη φωτιά μέχρι και αυτή την ώρα, καθώς καίει ακόμα, 5 ώρες μετά το ξέσπασμά της, ώστε να μην ξεφύγει, αν και είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές ή κτιριακές εγκαταστάσεις και δεν κινδυνεύουν περιουσίες ή δασώδης έκταση.

Να σημειωθεί, δε, ότι την ίδια ώρα υπάρχει φωτιά και σε δασώδη έκταση στην Ξάνθη, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χρυσούπολης να συνδράμει με ένα όχημα, ενώ ακόμα ένα όχημα από το εν λόγω τμήμα με 4 άνδρες έχει μεταβεί εδώ και μέρες στη Ζάκυνθο, βοηθώντας στο έργο της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που κατακαίει το νησί.




Πάντως ο καπνός από τη φωτιά στο Αγίασμα έχει καλύψει μεγάλη έκταση λόγω των ισχυρών ανέμων οι οποίοι το μεσημέρι έπνεαν από βόρειες διευθύνσεις και το απόγευμα «γύρισαν» σε νοτιάδες.