Οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για την υπόθεση της ΒΦΛ

Το θέμα των Λιπασμάτων μονοπώλησε την ολιγόλεπτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε - Χρονικός ορίζοντας η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη

Αμέσως μετά το πέρας της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας για τη δημιουργία της σιδηροδρομικής Εγνατίας και της κοινής συνέντευξης Τύπου του Έλληνα και του Βούλγαρου πρωθυπουργού και λίγο προτού αναχωρήσει από την Καβάλα για την Αθήνα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε μία ολιγόλεπτη συνάντηση στο ξενοδοχείο Imaret με τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού.

Οι κ.κ. Εμμανουηλίδης, Μορφίδης και Παπαφιλίππου ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τα «ανοιχτά» θέματα της Βιομηχανίας με τους απολυμένους αλλά και τις «εκκρεμότητές» της εταιρίας με το Δημόσιο (υπέρογκα χρέση σε ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, Ασφαλιστικά Ταμεία, δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου κτλ.) και του ζήτησαν να παρέμβει ο ίδιος προσωπικά έτσι ώστε «να δοθεί ένα τέλος στην ασυδοσία και να επανέλθει η κανονικότητα και η νομιμότητα στο εργοστάσιο».

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αρκετά ενημερωμένος για τις «υποθέσεις» της λιπασματοβιομηχανίας, ωστόσο, όπως δήλωσε στο KAVALA POST ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης, αυτήν τη φορά τα άκουσε «από πρώτο χέρι, όπως έχουν». «Θέσαμε από κοινού έναν χρονικό ορίζοντα που φτάνει το πολύ μέχρι την Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της Κομοτηνής. Μέχρι τότε πιστεύω πως θα έχουμε κάτι πιο ”ξεκάθαρο” και ”χειροπιαστό” να πούμε για το συγκεκριμένο ζήτημα».

«Παίζει» η ημερομηνία της Συνδιάσκεψης

Η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη ή άλλως το Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης έχει εδώ και καιρό εξαγγελθεί ότι θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Φθινοπώρου στην έδρα της Περιφέρειας, στην Κομοτηνή (ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει ένα αναπτυξιακό συνέδριο ανά Περιφέρεια).

Αρχικά είχαν «δοθεί» ως ημερομηνίες διεξαγωγής το διήμερο 30-31 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια αυτό μετατέθηκε έναν μήνα… πριν, για τις 3 Οκτωβρίου, αλλά λόγω του προγραμματισμού τη μέρα εκείνη της τετραμερούς συνάντησης Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας στη Βάρνα, μάλλον η Συνδιάσκεψη θα «μεταφερθεί» στα μέσα Νοεμβρίου.

Φωτό: Λάσκαρης Τσούτσας

Ο Τσίπρας είδε Μαρκόπουλο και Τσανάκα

Λίγο πριν συνομιλήσει στο Imaret με τους βουλευτές, ο πρωθυπουργός είχε μια επίσης ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο και τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Οι δύο αιρετοί τού έθεσαν αρκετά από τα «ανοιχτά» θέματα της Καβάλας που αναζητούν πολιτική παρέμβαση και λύση. Ο Αλέξης Τσίπρας τούς άκουσε με προσοχή και τους παρέπεμψε και αυτούς στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της Κομοτηνής.