Δέσμευση Σταθάκη από τη Δράμα για μια «ύστατη προσπάθεια» αλλαγής της όδευσης του TAP

Συνάντηση του υπουργού με μέλη της Συντονιστικής των Τεναγών κατόπιν πρωτοβουλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Ουπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας βρέθηκε την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 στη Δράμα, όπου είχε συναντήσεις με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Δράμας, καθώς και εκπροσώπους τοπικών φορέων και επιχειρήσεων, ενόψει της επικείμενης θεσμοθέτησης του σχεδίου νόμου «Έρευνα και εκμετάλλευση λατομικών ορυκτών και άλλες διατάξεις» -γνωστό και ως «λατομικό νομοσχέδιο»– για το οποίο έχει ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γιώργου Σταθάκη στη γειτονική πόλη, οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν και «έκλεισαν» συνάντηση μεταξύ του ΥΠΕΝ και της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών για την Αλλαγή της Όδευσης του Αγωγού TAP.

Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα και διήρκησε περίπου μια ώρα. Σε αυτήν συμμετείχαν, εκτός από τον ίδιο τον κ. Σταθάκη και τους συνεργάτες του, οι βουλευτές Καβάλας και Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Χρήστος Καραγιαννίδης και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Θέμης Καλπακίδης, Λευτέρης Κωταΐδης, Κώστας Στεφανίδης, Ιωάννης Κακατόλης και Παναγιώτης Χατζηχρήστος.

Ο υπουργός εμφανίστηκε καλά ενημερωμένος για το θέμα της όδευσης. Η Συντονιστική τού εξέθεσε την επιχειρηματολογία της και «επάνω» σε αυτήν εξελίχθηκε η συζήτηση. Ο κ. Σταθάκης δεσμεύτηκε ότι θα το «δει» το θέμα. Συγκεκριμένα, είπε πως θα επιδιώξει άμεσα μία συνάντηση με τους εκπροσώπους του TAP για να δοθεί μία λύση «έστω και στο παρά… δύο», αφού κάποια στιγμή θα πρέπει να «ξεμπλοκάρει» το μικρό αυτό «κομμάτι» των Τεναγών και να ξαναξεκινήσουν τα έργα τα οποία τώρα είναι «παγωμένα».

Κεντρική φωτό: Σπύρος Λάτσας