Συλλαλητήριο στην 82η ΔΕΘ: Σε πρώτο «πλάνο» οι Απολυμένοι της ΒΦΛ (βίντεο-φωτογραφίες)

Δυναμικό «παρών» του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα με κεντρικό πανό που θέτει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προ των ευθυνών του για την «ανοχή» στον Λαυρεντιάδη

Για άλλη μια χρονιά τα μπλε μπλουζάκια «κυριαρχούν» στο μεγάλο πανεργατικό Συλλαλητήριο που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη (κάτω από το άγαλμα του Βενιζέλου) από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα υπόλοιπα Συνδικάτα με αφορμή την παρουσία στην 82η Διεθνή Έκθεση του πρωθυπουργού.

Πάνω από 120 παράνομα απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, μέλη του Σωματείου των Εργαζομένων στα Λιπάσματα της Καβάλας βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Οι απολυμένοι «γέμισαν» δύο λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που αναχώρησαν από την Καβάλα το μεσημέρι, ενώ αρκετοί μετέβησαν στη συμπρωτεύουσα με ΙΧ αυτοκίνητα.

Στην «κορυφή» του Συλλαλητηρίου βρίσκεται το καινούριο πανό που έφτιαξαν οι Απολυμένοι των Λιπασμάτων ειδικά για την κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης και το οποίο βάζει στο «κάδρο» των ευθυνών τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος το βράδυ θα απευθύνει την καθιερωμένη, «βαρύνουσας σημασίας» πρωθυπουργική ομιλία από το Βελλίδειο.

Το πανό γράφει: «ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΙΟΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ; ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΦΛ – 15 ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ». Οι Απολυμένοι επίσης κρατούν στο χέρι χάρτινες «μάσκες» Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με τις οποίες καλύπτουν τα πρόσωπά τους…

Δείτε βίντεο από την κινητοποίηση των Απολυμένων εδώ:

Στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, κοντά στο μπλοκ των Απολυμένων, βρίσκεται ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και ο Υπεύθυνος Τύπου Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ) Ευθύμης Θεοχάρης, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας Ευθύμης Μακρογιάννης κ.ά.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την κινητοποίηση των Απολυμένων της ΒΦΛ εδώ:

O πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος (αριστερά) και ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στη ΒΦΛ Νίκο Βογιατζίδη (δεξιά)

Δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα Νίκου Βογιατζίδη στην κάμερα της Τηλεόρασης του ΑLPHA

Με το πέρας του Συλλαλητηρίου, οι Απολυμένοι της ΒΦΛ τέθηκαν επικεφαλής της πορείας που, μέσω της Λεωφόρου Νίκης, κατευθύνθηκε προς τον Λευκό Πύργο και από εκεί στην είσοδο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου.