Νέο «χαστούκι» σε Λαυρεντιάδη: Δεύτερη «μεγάλη» απόφαση δικαιώνει ακόμη 65 απολυμένους της ΒΦΛ!

Αφορά σε 65 απολυμένους - Άκυρες και καταχρηστικές οι απολύσεις τους - Προσχηματικές οι μηνύσεις - Καταβολή αποζημιώσεων και μισθών - Προσωρινά εκτελεστή η απόφαση

Συνεχίζεται το «σερί» των δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τον αγώνα που εδώ και ενάμιση χρόνο δίνουν οι 180 παράνομα απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Το πρωί της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου 2017 εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας μία ακόμη απόφαση υπέρ τους, η δεύτερη του «κύματος» των μαζικών αγωγών (η πρώτη είχε εκδοθεί στα μέσα του περασμένου Ιουλίου 2017 – διαβάστε την εδώ).

Για την ακρίβεια, πρόκειται για το τρίτο δικαστήριο-αγωγή που συζητήθηκε στις 28 Μαρτίου 2017 και το οποίο αφορά σε 65 πρώην εργαζόμενους των Λιπασμάτων που απολύθηκαν χωρίς αποζημίωση με το πρόσχημα της κατάθεσης ψευδών –όπως αποδεικνύεται– μηνύσεων από την εργοδοσία (για εμπρησμο, παράνομη βία, παρακώλυση συγκοινωνιών κ.ά.).

Η νέα αυτή απόφαση κρίνει άκυρο το καθεστώς της διαθεσιμότητας στο οποία αρχικά είχαν μπει οι εργαζόμενοι, καταχρηστικές τις απολύσεις οι οποίες έγιναν με την προσχηματική κατάθεση μηνύσεων σε βάρος τους και διατάσσει στον καθένα ξεχωριστά την καταβολή μισθών υπερημερίας και νομίμων αποζημιώσεων.

Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι προσωρινά εκτελεστή.

Στο δικαστήριο της 28ης Μαρτίου 2017, υπέρ των απολυμένων παραστάθηκανη η δικηγόρος-εργατολόγος Αθηνών Χρυσάνθη Υφαντή και η δικηγόρος-εργατολόγος Καβάλας Τάνια Π. Ελευθεριάδου.