Θ. Κιτσάκος (ΔΕΠΑ): Από τον Αύγουστο του 2010 δεν έχω καμία επαφή με τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη (έγγραφο)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ απαντά στην καταγγελία της ΟΕΧΒΕ για το «σκάνδαλο» των χρεών της ΒΦΛ - «Θεωρήσαμε ότι οφείλουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια...»

Ως «ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της εποχής μας» είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδος τον τρόπο με τον οποίο το χρέος της ΒΦΛ προς τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ΑΕ διογκώθηκε ανεξέλεγκτα τα τελευταία χρόνια με ευθύνη της Διοίκησης, φτάνοντας σήμερα να «αγγίζει» τα 110 εκ. ευρώ σε σύνολο 140 εκ. ευρώ που είναι… όλο το χρέος των πελατών της ΔΕΠΑ!

Σε ανακοίνωσή τους την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017 (διαβάστε την εδώ), ο πρόεδρος της ΟΕΧΒΕ Ευθύμης Θεοχάρης και ο γενικός γραμματέας Ιωάννης Κατσιώνης προσωποποίησαν τις ευθύνες για το χρέος της ELFE κατονομάζοντας τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ Θεόδωρο Κιτσάκο, αναδεικνύοντας την ολιγωρία που έδειξε από τη διοικητική του θέση τα τελευταία δύο περίπου χρόνια (ανέλαβε καθήκοντα τον Δεκέμβριο του 2015) και εστιάζοντας στην επαγγελματική του σχέση του με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Δέκα μέρες μετά, ο Θεόδωρος Κιτσάκος επέλεξε να απαντήσει στη Διοίκηση της ΟΕΧΒΕ με σκοπό να «αποκρούσει» την καταγγελία της, προβάλλοντας την επιχειρηματολογία του ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ. Στην επιστολή του (αρ. πρωτ. 062349/12.09.2017) ο κ. Κιτσάκος αναλύει τους λόγους για τους οποίους η Επιχείρηση Αερίου αποφάσισε να δείξει «ανοχή» στην ELFE προσδοκώντας κάποια «ρύθμιση» του χρέους της με «διάθεση» μέρους της ακίνητης περιουσίας της, ενώ προαναγγέλλει και την έκδοση νέων διαταγών πληρωμής (έχουν ήδη εκδοθεί τέσσερις).

Τέλος, ο κ. Κιτσάκος ισχυρίζεται ότι από τις 6 Αυγούστου 2010 οπότε και απολύθηκε από τη θέση του Γενικού Διευθυντή των εταιριών Νεοχημική και ELFE «δεν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση επαφή με τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη».

Σημειώνεται ότι για το ίδιο θέμα -τη «σχέση» Κιτσάκου-Λαυρεντιάδη και το υπέρογκο χρέος της ΒΛΦ που «απειλεί» τη βιωσιμότητα της ΔΕΠΑ και τα συμφέροντα των μετόχων της- εξέδωσε ανακοίνωση και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας (διαβάστε την εδώ). Είναι πολύ πιθανό ο κ. Κιτσάκος να απαντήσει και σε αυτήν την ανακοίνωση.

Προς το παρόν, διαβάστε την έγγραφη απάντηση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΠΑ στην ΟΕΧΒΕ: