Εργοστάσιο Λιπασμάτων: Το νέφος «κάθισε» πάνω από την πόλη της Καβάλας (φωτογραφίες)

Η υγρασία και η άπνοια ευνοούν το «φαινόμενο» με τη... νεφοκάλυψη να είναι ορατή από μακριά καθώς εκτείνονταν σε μια αρκετά μεγάλη έκταση με την «ουρά» της να φτάνει μέχρι τα δυτικά άκρα της πόλης της Καβάλας

Οι προ ημερών μαρτυρίες κατοίκων της Νέας Καρβάλης και του Χαλκερού για υπερβολικό καπνό από τα φουγάρα της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ) πλέον «πιάνουν» και την πόλη της Καβάλας.




Αρκετές είναι οι μαρτυρίες, αλλά και οι φωτογραφίες που αποδεικνύουν την ύπαρξη του νέφους το οποίο ήταν ιδιαίτερα έντονο το μεσημέρι και το βράδυ της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2017, αλλά και το βράδυ της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου και κάλυπτε μια αρκετά μεγάλη έκταση, φτάνοντας μέχρι και τα δυτικά άκρα της πόλης της Καβάλας, έχοντας «σύμμαχο» τον ελαφρύ ανατολικό άνεμο και στη συνέχεια τη βραδινή άπνοια, αλλά και τα υψηλά ποσοστά υγρασίας.

Αρκετοί ήταν και οι κάτοικοι της πόλης της Καβάλας, ειδικά στις ανατολικές γειτονιές, οι οποίοι έκαναν λόγο και για έντονη δυσοσμία, ενώ οι.. ελπίδες επαφίενται στην αλλαγή του καιρού και στην ενίσχυση των ανέμων τις επόμενες μέρες.