Σάββας Χατζηβασιλειάδης: Καίγεται ο λαιμός μας από το νέφος και κανείς δε δίνει σημασία

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Χαλκερού ζητάει να δοθούν απαντήσεις για το νέφος από τα Λιπάσματα το οποίο έχει πνίξει τους κατοίκους τις τελευταίες μέρες-Οι ελπίδες στρέφονται στη Δικαιοσύνη

Ανησυχία, οργή και πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Χαλκερού, της Νέας Καρβάλης και των ανατολικών συνοικιών της Καβάλας το σύννεφο καπνού που σκεπάζει τον ουρανό της περιοχής τις τελευταίες ημέρες (διαβάστε σχετικά εδώ κι εδώ).

εξελίξεις στα Λιπάσματα και το καθεστώς που επικρατεί στο εργοστάσιο εντείνουν τις ανησυχίες πολιτών και φορέων που σκέφτονται πλέον να πάρουν δραστικά μέτρα.

«Καίγεται ο λαιμός μας και δεν μπορούμε να πάρουμε αναπνοή»

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Χαλκερού Σάββας Χατζηβασιλειάδης τονίζει ότι το πρόβλημα είναι σχεδόν σε καθημερινό βάση, όμως την περασμένη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 το εντόπισαν περισσότεροι πολίτες.

«Το νέφος κυριολεκτικά μας έχει “πνίξει” τις τελευταίες μέρες. Φανταστείτε πως δεν μπορούμε να δούμε ούτε τα σπίτια. Ταυτόχρονα βέβαια υπάρχει και μία έντονη δυσοσμία. Ώρες-ώρες καίγεται ο λαιμός μας και δεν μπορούμε να πάρουμε αναπνοή. Το λέμε εδώ και πόσο καιρό και δε μας πιστεύει κανείς. Όλοι οι τοπικοί μάς κοροϊδεύουν. Πήγαμε παντού, έχω κάνει και μήνυση για το θέμα αυτό στα τέλη του περασμένου Μαΐου, αλλά απάντηση δεν πήρα. Κανένας δεν έχει δείξει ενδιαφέρον. Δε μου έδωσαν στοιχεία όπως επανειλημμένα ζήτησα» αναφέρει αγανακτισμένος ο κ. Χατζηβασιλειάδης.

Η μήνυση έγινε αλλά οι αρχές κωφεύουν

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Χαλκερού επισημαίνει ότι το πρόβλημα έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες 10 ημέρες και αν και κατέθεσε τη μήνυση τον Μάιο του 2017 δεν υπάρχει τίποτα νεώτερο μέχρι στιγμής. «Πλέον, δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο. Μόνο να περιμένω την παρέμβαση της Δικαιοσύνης», σχολιάζει.