Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα ορεινά του δήμου Καβάλας [φωτογραφίες-βίντεο]

Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο «μέτωπο» που έκαψε μεγάλη έκταση σε Βουνοχώρι-Λιμνιά-Κρυονέρι - Η ελπίδα όλων στα εναέρια μέσα

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στα ορεινά του δήμου Καβάλας περίπου στις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου 2017 επεκτάθηκε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής που επιχειρεί από την πρώτη στιγμή στο σημείο με άνδρες και οχήματα από Καβάλα, Χρυσούπολη, Ελευθερούπολη αλλά και Σταυρούπολη.




Στη «μάχη» με την πύρινη λαίλαπα έχουν ριχτεί και οι υδροφόρες και τα οχήματα του δήμου Καβάλας με τους αντιδημάρχους Γιώργο Φιλόσογλου και Ανέστη Τσουρουκίδη και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Νίκο Ξανθόπουλο να δίνουν το «παρών» από νωρίς.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά τραβηγμένο από το drone του Σάββα Μέγγα:

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε έκταση με θαμνώδη βλάστηση («κοντοπούρναρα», όπως τα λένε οι ντόπιοι) στην περιοχή «Σαρήκαγια» ανάμεσα στο Βουνοχώρι και τη Λιμνιά. Από την αρχή οι φλόγες ήταν μακριά από κατοικημένες περιοχές, αφού η φωτιά ήταν «κάτω» από τον κεντρικό δρόμο.

Όσο περνούσε η ώρα, η φωτιά «κατευθύνονταν» προς το Κρυονέρι. Οι άνεμοι έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν έντονοι, γεγονός που, σε συνδυασμό με το δύσβατο της περιοχής που δεν αφήνει τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να προσεγγίσουν, κάνει την κατάσβεση να φαντάζει σχεδόν απίθανη τουλάχιστον για απόψε τη νύχτα.

Με το πρώτο φως της ημέρας οπότε και αναμένεται να επιχειρήσουν από αέρος τα Canadair και τα PZL, υπάρχουν ελπίδες ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο…

Πάντως, οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι «έφεραν» τη μυρωδιά του καμένου μέχρι την πόλη της Καβάλας…

Τις φωτογραφίες ανέβασε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου