Φωτιά σε Βουνοχώρι-Λιμνιά: Ήρεμα τα πράγματα, αλλά… (φωτογραφίες)

Ο αέρας δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό-Μια μεγάλη αναζωπύρωση λίγο πριν τις 5 το απόγευμα «υπενθύμισε» στους πυροσβέστες ότι πρέπει να σβήσει η φωτιά πριν πέσει ο ήλιος

Συνεχίζεται η μάχη με την φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 20:00 το απόγευμα της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου 2017 ανάμεσα στο Βουνοχώρι και στη Λιμνιά, στον ορεινό όγκο της Καβάλας.

Με το πρώτο φως της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου 2017 τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού θέτοντας τη φωτιά υπό έλεγχο, ωστόσο ο δυνατός αέρας που συνεχίζει να πνέει στην περιοχή με ριπές έως 6 μποφόρ συμβάλει στη δημιουργία αναζωπυρώσεων, όπως αυτή που συνέβη περίπου στις 17:00 το απόγευμα πάνω από το Κρυονέρι, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες.

Φωτογραφία: Σταύρος Σιδηρόπουλος

Επιπλέον ο «αντιπερισπασμός» που δημιουργήθηκε με τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου 2017 στο Μοναστηράκι της Δράμας, στους πρόποδες του Φαλακρού, απέσπασε κάποια από τα εναέρια μέσα από το Βουνοχώρι, τα οποία είχαν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα στην περιοχή.

Η φωτιά στο Μοναστηράκι Δράμας (φωτογραφία: meteoperamos)

Οι επίγειες δυνάμεις, πάντως, θα παραμείνουν στο σημείο για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία της φωτιάς στα ορεινά του δήμου Καβάλας

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από ό,τι άφησε πίσω της η φωτιά.

Φωτογραφίες: Γιώργος Παπακοσμάς