Δυσμενής εξέλιξη για τη ΒΦΛ: Η ELFE έχασε δικαστήριο και η ΔΕΠΑ μπορεί πλέον να της «κόψει» το φυσικό αέριο ανά πάσα στιγμή!

Απορρίφθηκε το νέο αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχε καταθέσει η εταιρία για τις οφειλές των 106,7 εκ. ευρώ - Ακροαματική διαδικασία με εντάσεις και παραστάσεις εταιριών και... Ομοσπονδίας εργαζομένων!

Μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας να δηλώσει αναρμόδιο για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ELFE κατά της ΔΕΠΑ με αίτημα να μην διακοπεί η παροχή του φυσικού αερίου στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης (διαβάστε σχετικά εδώ), η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δικαστήριο των Αθηνών, εκεί όπου διατηρεί την έδρα της η εταιρία που διαχειρίζεται τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων.




Η «επανεκκίνηση» της διαδικασίας σήμαινε την εκ νέου κατάθεση αίτησης έκδοσης προσωρινής διαταγής από τη μεριά της ELFE στην Αθήνα. Η υπόθεση συζητήθηκε το πρωί της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου 2017 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η ακροαματική διαδικασία που «σημαδεύτηκε» από πολλές στιγμές έντασης ανάμεσα στους νομικούς συμβούλους των δύο μερών. Το πρωί της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου 2017 έγινε γνωστή η απόφαση του Δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα της ELFE, όπερ σημαίνει ότι η προσωρινή διαταγή που είχε εκδώσει το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας στις 11 Ιουλίου 2017 (διαβάστε σχετικά εδώ) παύει αυτόματα να ισχύει και ότι η ΔΕΠΑ μπορεί από σήμερα να «κόψει» το φυσικό αέριο στο εργοστάσιο αν, βέβαια, το αποφασίσει.

Εκτός από τους νομικούς συμβούλους της ELFE, πραγματοποίησαν παραστάσεις υπέρ της εταιρίας και εκπρόσωποι των λοιπών εταιριών που δραστηριοποιούνται στα Λιπάσματα (PFIC Ltd και Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ) αλλά και των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτοεμφανιζόμενης «Ομοσπονδίας των απανταχού εργαζομένων στα Λιπάσματα».