Σφοδρή καταιγίδα «σάρωσε» τον Νομό Καβάλας και σχεδόν όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Μεγάλες ποσότητες νερού στο νησί της Θάσου με τα φαινόμενα να προκαλούν προβλήματα σε Πρίνο και στη Σκάλα Σωτήρος και Καλλιράχης-Κλειστά τα σχολεία στη Σαμοθράκη η οποία «βούλιαξε» από την καταιγίδα

Έντονα καιρικά φαινόμενα με σφοδρές βροχοπτώσεις και δυνατούς βορειοανατολικούς ανέμους που φτάνουν μέχρι τα 7 μποφόρ πλήττουν από το βράδυ της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου 2017 τον Νομό Καβάλας.




Η σφοδρή καταιγίδα ξεκίνησε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου 2017 δεν είχε σταματήσει, ενώ οι αστραπές και οι κεραυνοί χτύπησαν «κόκκινο», φτάνοντας μέχρι τους 200 ανά λεπτό, όπως δείχνει και ο παρακάτω χάρτης ηλεκτρικής δραστηριότητας του meteokav.

Η κακοκαιρία έπληξε περισσότερο το νησί της Θάσου, με το μεγαλύτερο βάρος να το δέχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περιοχές της νότιας πλευράς του νησιού, η Σκάλα Καλλιράχης και Σωτήρος, καθώς και ο Πρίνος, με τους δρόμους να γίνονται ποτάμια, ενώ οι αστραπές έκαναν κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα, ομοίως με τον υπόλοιπο Νομό Καβάλας, ο οποίος θα κάνει τον «απολογισμό» από το πέρασμα της κακοκαιρίας με το πρώτο φως της ημέρας.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 με τα κύρια χαρακτηριστικά της να είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους έντονες, οι δυνατοί άνεμοι και η πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

«Βούλιαξε» η Σαμοθράκη, κλειστά τα σχολεία στο νησί την Τρίτη

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα έπληξε η καταιγίδα το νησί της Σαμοθράκης, η οποία δέχτηκε μέχρι και 220 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο μέσα σε λιγότερο από 2 ώρες. Έπεσαν γέφυρες, αποκλείστηκαν χωριά λόγω των κατολισθήσεων και των πλημμυρισμένων δρόμων, ενώ τα σχολεία σε όλο το νησί θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017.