ΒΦΛ: Η ELFE κατάθεσε νέα (!) αίτηση προσωρινής διαταγής και «κατεβάζει» κόσμο στην Αθήνα

Η εργοδοσία των Λιπασμάτων «αντεπιτίθεται» εν μέσω δημοσιευμάτων που «θέλουν» τη ΒΦΛ να... πωλείται! - Διαβάστε όλο το «ιστορικό» της πρόσφατης δικαστικής διαμάχης ELFE κατά ΔΕΠΑ

Μετά την απόρριψη τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών της αίτησης που κατέθεσε η ELFE για έκδοση προσωρινής διαταγής κατά της ΔΕΠΑ για να μη διακοπεί η παροχή του φυσικού αερίου στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης λόγω των χρεών της λιπασματοβιομηχανίας προς τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ύψους 106,7 εκ. ευρώ (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ), η εταιρία «επανήλθε», καταθέτοντας νέα αίτηση την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 η οποία και πρόκειται να συζητηθεί τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.




Κι όλα αυτά, εν μέσω δημοσιευμάτων του κέντρου που «θέλουν» να επιβάλλεται στην εταιρία καθεστώς ειδικής αναγκαστικής εκκαθάρισης με σκοπό αυτή να πουληθεί σε νέο επενδυτή (διαβάστε σχετικά εδώ, εδώ και εδώ)…

Ουσιαστικά, πρόκειται για την… τρίτη (!) αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής και ασφαλιστικών μέτρων που καταθέτει η ELFE κατά της ΔΕΠΑ, στον απόηχο της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΔΕΠΑ της 12ης Ιουνίου 2017 με θέμα την υπόθεση ELFE που αποφάσισε, μεταξύ άλλων, πως η «προεξόφληση» της κάθε προμήθειας αερίου με την κατάθεση μετρητών και επιταγών πελατών (οπωσδήποτε όμως όχι «συνδεδεμένων» με την ELFE εταιριών), την εβδομαδιαία καταβολή ποσού με σκοπό την απομείωση του «παλιού» χρέους καθώς και την υπογραφή μηνιαίων συμβάσεων οι οποίες θα ανανεώνονται μόνο εφόσον τηρούνται οι παραπάνω όροι.




Νά πώς έχει το «ιστορικό» μέχρι στιγμής:

  • 10 Ιουλίου 2017: Η ELFE καταθέτει αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής και ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΠΑ στην Καβάλα (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).
  • 11 Ιουλίου 2017: Η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής συζητείται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας. Η αίτηση γίνεται δεκτή από το Δικαστήριο μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων (διαβάστε σχετικά εδώ) που ορίζονται για την 1η Αυγούστου 2017 (διαβάστε σχετικά εδώ).
  • 1 Αυγούστου 2017: Η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων αναβάλλεται κατόπιν αίτησης της ELFE. Η ΔΕΠΑ ζητά από το Δικαστήριο να μεταρρυθμίσει την προσωρινή διαταγή και να θέσει όρους οικονομικού ελέγχου στις επιταγές που δέχεται από τα Λιπάσματα, με αφορμή μία «πέτσινη» επιταγή («χαίνουσα» τη χαρακτήρισε πρόσφατα μιλώντας στην Εφημερίδα Καθημερινή ο Διευθύνων της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος, διαβάστε το δημοσίευμα εδώ) εκδόσεως BFS (συμφερόντων Λαυρεντιάδη) που «έσκασε» στη Eurobank (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ). Νέα δικάσιμος ορίζεται για τις 29 Αυγούστου 2017 (διαβάστε σχετικά εδώ).
  • 29 Αυγούστου 2017: Συζητείται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας η αίτηση έκδοσης ασφαλιστικών μέτρων. Το Δικαστήριο κάνει δεκτό το αίτημα της ΔΕΠΑ για μεταρρύθμιση της προσωρινής διαταγής μέχρι την έκδοση απόφασης επί των ασφαλιστικών, ορίζοντας αυστηρότερους όρους στις οικονομικές συναλλαγές των δύο εταιριών (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).
  • 15 Σεπτεμβρίου 2017: Το Δικαστήριο της Καβάλας κάνει γνωστή την απόφασή του να μην… αποφασίσει (!!!), ενώ έχει ήδη χορηγήσει προσωρινή διαταγή από τις 11 Ιουλίου 2017 και ενώ ήδη έχει εκδικάσει τα ασφαλιστικά μέτρα και παραπέμπει σε δικαστήριο των Αθηνών, εκεί όπου εδρεύει η ELFE (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).
  • 22 Σεπτεμβρίου 2017: Συζητείται στο Πρωτοδικείο Αθηνών η νέα, δεύτερη (!!) αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής που κατέθεσε η ELFE μετά την απόφαση «παραπομπής» του Δικαστηρίου της Καβάλας.
  • 25 Σεπτεμβρίου 2017: Εκδίδεται η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η αίτηση της ELFE απορρίπτεται (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).
  • 29 Σεπτεμβρίου 2017: Η ELFE καταθέτει νέα, τρίτη (!!!) αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής κατά της ΔΕΠΑ. Η υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2017.

Με «ασπίδα» τους εργαζόμενους

Κατά τη συζήτηση της αίτησης έκδοσης προσωρινής διαταγής στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αθήνα, πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ELFE δεν έκαναν μόνον οι νομικοί εκπρόσωποι των εταιριών που δραστηριοποιούνται στα Λιπάσματα της Νέας Καρβάλης (PFIC Ltd, Centrofaro Services Ltd, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ και Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ) αλλά και εκπρόσωποι των Σωματείων των εργαζομένων σε αυτές τις εταιρίες, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτοεμφανιζόμενης «Ομοσπονδίας των απανταχού εργαζόμενων» στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων!

Αυτήν τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες του KAVALA POST, η εργοδοσία της λιπασματοβιομηχανίας σχεδιάζει να «κατεβάσει» στην πρωτεύουσα και πλήθος εργαζομένων με σκοπό να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα «να μην κλείσει το εργοστάσιο».