ΓΕΩΤΕΕ-ΑΜ: Ημερίδα για την καταπολέμηση του διαβρωτικού εντόμου του καλαμποκιού

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 στις 18:00 στην αίθουσα του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης)

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δράμας), το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας και το ΓΕΩΤΕΕ-ΑΜ διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση-ημερίδα για την καταπολέμηση του διαβρωτικού εντόμου του καλαμποκιού σε Δράμα, Καβάλα και Σέρρες.

Πρόκειται για ένα έντομο που ήρθε στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια και πλέον απειλεί την ύπαρξη της καλλιέργειας του αραβόσιτου, μια καλλιέργεια με ιδιαίτερη οικονομική αξία για την περιοχή μας και συνεπώς η ημερίδα αφορά όλους τους εμπλεκόμενους στην καλλιέργεια του αραβόσιτου (γεωπόνους, αγρότες, κτηνοτρόφους, κτηνιάτρους κ.α.).

Η εκδήλωση έχει θέμα «Το έντομο Diabrotica virgifera (Διαβρώτικα) στον αραβόσιτο στους Νομούς Δράμας, Καβάλας και ΣερρώνΕνημέρωση-ορθή αντιμετώπιση» και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 στις 18:00 στην αίθουσα του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης).

Πρόγραμμα ημερίδας

  • 17:30 Προσέλευση
  • 18:00 «Το έντομο Diabrotica virgifera στο Ετήσιο Πρόγραμμα Γεωργικών Προειδοποιήσεων»-Αλέξανδρος ΑλεξόπουλοςΓεωπόνος, Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής, ΥΠ.Α.Α.Τ.
  • 18:20 «Παρακολούθηση του Diabrotica virgifera στην περιοχή ευθύνης του Π.Κ.Π.Φ.Π.Ε. Καβάλας. Συμπεράσματα-Επισημάνσεις»-Ζωή Αδαμίδου, Γεωπόνος-Γεωργοφαρμακολόγος, Π.Κ.Π.Φ.Π.Ε. Καβάλας
  • 18:40 «Η εμπειρία που αποκτήθηκε από το 2009 έως σήμερα στην Π.Ε. Σερρών και η περιγραφή των επιπτώσεων του Diabrotica virgifera», Ιωάννης Μυλωνόπουλος, Γεωπόνος-Φυτοπαθολόγος, Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Σερρών
  • 19:10 «Αντιμετώπιση του Diabrotica virgifera. Επισημάνσεις από τη διεθνή εμπειρία»-Κωνσταντίνος Β. Σίμογλου, Γεωπόνος-Εντομολόγος, Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Δράμας
  • 19:30 Συζήτηση