Προσωρινή διαταγή ELFE κατά ΔΕΠΑ: Αναβολή 24 ωρών έδωσε το Δικαστήριο

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου χορήγησε τον απαραίτητο χρόνο στην εταιρία της ΒΦΛ να προσκομίσει απαραίτητα έγγραφα

Ξεκίνησε στις 09:00 το πρωί της Τρίτης 10 Οκτωβρίου 2017 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η συζήτηση της τέταρτης αίτησης έκδοσης προσωρινής διαταγής που κατέθεσε η Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά-ELFE ABEE κατά της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ΑΕ με αίτημα να επανασυνδεθεί το φυσικό αέριο στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά και την τρίτη απόρριψη αίτησης προσωρινής της ELFE από το ίδιο Δικαστήριο την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 (διαβάστε σχετικά εδώ), η ΔΕΠΑ προχώρησε το πρωί της επόμενης μέρας σε μηδενική δήλωση στον ΔΕΣΦΑ, περιορίζοντας την παροχή στη λιπασματοβιομηχανία σε επίπεδο «εξισορρόπησης» σε ποσοστό 20%, ενώ την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 επρόκειτο να προχωρήσει σε «οριστική διακοπή», ωστόσο η ELFE κατέθεσε νέα αίτηση έκδοσης προσωρινής το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου 2017 (διαβάστε σχετικά εδώ).




Η συζήτηση της νέας αυτής αίτησης της ELFE ξεκίνησε, όπως ειπώθηκε, κανονικά. Η εταιρία, μεταξύ άλλων, επαναδιατύπωσε ένα από τα βασικά της επιχειρήματα που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος παροχής του απαραίτητου για την παραγωγή φυσικού αερίου και ότι σε περίπτωση οριστικής διακοπής, το εργοστάσιο θα αναγκαστεί να «κλείσει», ισχυρισμό που αμφισβητείται από την πλευρά της ΔΕΠΑ.

Ο δικαστής ζήτησε από την ELFE να προσκομίσει στοιχεία-έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι η εταιρία απευθύνθηκε σε άλλον πάροχο και δεν μπόρεσε να προμηθευτεί φυσικό αέριο. Η ELFE δεν τα είχε «πρόχειρα» και έτσι -παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της ΔΕΠΑ- δόθηκε αναβολή 24 ωρών για να τα παρουσιάσει στο Ακροατήριο.

Η συζήτηση της υπόθεσης θα συνεχιστεί το πρωί της Τρίτης 11 Οκτωβρίου 2017.