ELFE κατά ΔΕΠΑ: Το Δικαστήριο απέρριψε την προσωρινή της Αθήνας, αλλά «επανέφερε» αυτήν της Καβάλας

Θα συνεχιστεί η παροχή φυσικού αερίου στο εργοστάσιο με τους όρους του περασμένου Ιουλίου - Η ΒΦΛ θα μπορεί να δίνει και μεταχρονολογημένες επιταγές πελατών της

Έγινε γνωστή το πρωί της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου 2017 η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επί της αίτησης έκδοσης προσωρινής διαταγής που κατάθεσε η ELFE κατά της ΔΕΠΑ με αίτημα να επανασυνδεθεί το φυσικό αέριο που είχε «κοπεί» στη λιπασματοβιομηχανία από τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου μετά και την τρίτη κατά σειρά απόρριψη ανάλογων αιτήσεων από το ίδιο Δικαστήριο.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου των Αθηνών, ναι μεν απέρριψε για τέταρτη φορά την προσωρινή της ELFE, ωστόσο «επανέφερε» σε ισχύ την προσωρινή διαταγή που είχε εκδώσει το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας στις 11 Ιουλίου 2017 (διαβάστε σχετικά εδώ) προτού παραπέμψει ως «αναρμόδιο» την υπόθεση σε Δικαστήριο των Αθηνών (διαβάστε σχετικά εδώ).




Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η ELFE θα συνεχίσει να προμηθεύεται φυσικό αέριο από τη ΔΕΠΑ προπληρώνοντας την εβδομαδιαία ποσότητα που απαιτείται για τη λειτουργία του εργοστασίου των Λιπασμάτων χωρίς να χρειάζεται να καταθέτει μετρητά αλλά θα έχει τη δυνατότητα να καταθέτει μεταχρονολογημένες επιταγές είτε έκδοσης δικής της είτε έκδοσης πελατών της (συνοδευόμενες από τα απαραίτητα παραστατικά) και όχι έκδοσης  «συνδεδεμένων» εταιριών.

Υπενθυμίζεται ότι η τέταρτη αυτή προσφυγή της ELFE κατά της ΔΕΠΑ σε Δικαστήριο των Αθηνών ξεκίνησε να συζητείται την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 (διαβάστε σχετικά εδώ). Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη από τον πρόεδρο της έδρας ο οποίος χορήγησε διορία 24 ωρών (διαβάστε σχετικά εδώ) στην εταιρία να προσκομίσει έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι η ELFE δεν έχει τη δυνατότητα προμήθειας φυσικού αερίου από άλλον πάροχο.

Η συζήτηση συνεχίστηκε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017. Αυτήν τη φορά δυναμικό «παρών» έδωσαν για άλλη μια φορά εργαζόμενοι στις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη ΒΦΛ (Centrofaro Services Ltd, Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ και PFIC Ltd) οι οποίοι «κατέβηκαν» στην πρωτεύουσα από την Καβάλα με λεωφορεία.

Η ELFE επικαλέστηκε, μεταξύ άλλων, και τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η πιθανή οριστική διακοπή του φυσικού αερίου τόσο για τις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα όσο και για τους εργαζόμενους.