Free… «Αυγουστίνα»: Η θαλάσσια χελώνα η οποία βρέθηκε τραυματισμένη στο Οφρύνιο ξαναβγαίνει στη θάλασσα

Η χελώνα έγινε καλά και απελευθερώνεται στο φυσικό της περιβάλλον την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 στις 10:00 στους πρώτους Αμμόλοφους υπό τις... ζητωκραυγές των παιδιών του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Περάμου

Κοντεύει να κλείσει δυόμιση μήνες περίθαλψης η χελώνα η οποία βρέθηκε στην παραλία Οφρυνίου στις 4 Αυγούστου 2017, χτυπημένη πολύ σοβαρά στο κεφάλι από προπέλα σκάφους.

Αρχικά οι πρώτοι χειρισμοί βοήθειας έγιναν από κτηνιάτρους και λουόμενους που βρισκόταν στην περιοχή. Μεταφέρθηκε με τη βοήθεια των ανδρών του Λιμενικού Σταθμού Νέας Περάμου και του δήμου Παγγαίου στο σπίτι μέλους του ΕΚΠΑΖ στην Καβάλα για τις πρώτες βοήθειες και μετά στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας όπου παρέμεινε εκτός νερού (και χωρίς τροφή) επί ένα μήνα ώστε να επουλωθεί το τραύμα.

Τον τελευταίο μήνα βρίσκεται σε δεξαμενή με θαλασσινό νερό στις εγκαταστάσεις του ΙΝΑΛΕ, έχει ξεπεράσει όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και πλέον εδώ και καιρό τρέφεται κανονικά και δυνάμωνε μέρα με τη μέρα.

…Και έφτασε η μεγάλη μέρα της απελευθέρωσής της. Η Αυγουστίνα-όπως ονομάστηκε η χελώνα λόγω του μήνα του οποίου βρέθηκε-την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 θα ξαναβρεθεί στη θάλασσα και προσκαλεί τους… φίλους της ή όσους θέλουν να γίνουν φίλοι της να βρεθούν στις 10:00 στους πρώτους Αμμόλοφους στη Νέα Πέραμο Καβάλας μαζί με τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Περάμου τα οποία θα την αποχαιρετήσουν.