Η «Αυγουστίνα» επέστρεψε στο σπίτι της: Καρέ καρέ η απελευθέρωση της χελώνας στη Νέα Πέραμο [φωτογραφίες]

Μετά από δυόμισι μήνες περίθαλψης η χελώνα, η οποία είχε τραυματιστεί από προπέλα σκάφους, έγινε καλά και βρίσκεται πλέον στο φυσικό της περιβάλλον με το... λιλιπούτειο κοινό της να την αποχαιρετάει πανηγυρικά

Η χελώνα η οποία βρέθηκε στην παραλία Οφρυνίου στις 4 Αυγούστου 2017, χτυπημένη πολύ σοβαρά στο κεφάλι από προπέλα σκάφους, είναι πλέον καλά και βρίσκεται στο σπίτι της, χάρη σε κτηνιάτρους και λουόμενους που την βρήκαν, στους άνδρες του Λιμενικού Σταθμού Νέας Περάμου και του προσωπικού του δήμου Παγγαίου, μέλους του ΕΚΠΑΖ και των ανθρώπων του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας (διαβάστε σχετικά με την ανεύρεση και την περίθαλψη της χελώνας εδώ).




Το πρωί της Τρίτης 17 Οκτωβρίου 2017 η χελώνα απελευθερώθηκε στην παραλία των Αμμολόφων στη Νέα Πέραμο παρουσία δεκάδων εθελοντών, κατοίκων της περιοχής και κυρίως των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου του χωριού.

Οι μικροί μαθητές της έφτιαξαν, μάλιστα και μια ζωγραφιά εν είδει αποχαιρετισμού. Άλλωστε τα μικρά παιδιά ήταν από την αρχή οι πιο φανατικοί υποστηρικτές της. Εκείνα ήταν, άλλωστε, που τη βάφτισαν και «Αυγουστίνα», λόγω του μήνα κατά τον οποίο βρέθηκε στο Οφρύνιο και διασώθηκε.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την απελευθέρωση της χελώνας