Ασφαλιστικά μέτρα ELFE κατά ΔΕΠΑ: Στην Αθήνα οι «μέσα», στην Αθήνα και οι «έξω»!

Νυν εργαζόμενοι και Απολυμένοι θα «συναντηθούν» στην Ευελπίδων - Τι αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου των (πρώην) Εργαζομένων

Το «σήριαλ» της δικαστικής διαμάχης μεταξύ της Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά-ELFE ABEE και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ΑΕ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Το πρωί της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου 2017 θα εκτυλιχθεί άλλο ένα «επεισόδιο», και πάλι στην πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών όπου πρόκειται να συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την παροχή του φυσικού αερίου στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων μετά και την απόφαση που εκδόθηκε δέκα μέρες πριν επί της προσωρινής διατάγης (διαβάστε την εδώ).

Ενόψει του δικαστηρίου αυτού, το απόγευμα του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου των Εργαζόμενων (νυν Απολυμένων) στα Λιπάσματα της Νέας Καρβάλης με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη τη λήψη απόφασης για «κάθοδο» στην Αθήνα στο πλαίσιο της πρόσθετης παρέμβασης που ούτως ή άλλως θα καταθέσει το Σωματείο δια των μελών του ΔΣ και των νομικών του εκπροσώπων.




Η συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση ήταν πολύ μεγάλη. Η αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας «γέμισε» ασφυκτικά. Οι 180 Απολυμένοι διατράνωσαν για ακόμη μία φορά την ενότητα αλλά και την αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται -πλέον και με δικαστικές αποφάσεις- μέχρι τέλους.

Τονίστηκε ότι η παρέμβαση των Απολυμένων στη δικαστική διαμάχη ELFE-ΔΕΠΑ σχετίζεται άμεσα με την εφαρμογή των δύο αποφάσεων που τους δικαιώνουν και τις οποίες καθυστερεί δια της νομικής οδού να εφαρμόσει η εργοδοσία και συγκεκριμένα με τη διαδικασία της εκτέλεσης στην οποία προχώρησαν στις 31 Ιουλίου 2017. «Έχουμε έννομο συμφέρον και πρέπει να παραβρεθούμε», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Νίκος Βογιατζίδης.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η «κάθοδος» στην Αθήνα να είναι μαζική με τη συμμετοχή, ει δυνατόν, και των 180 Απολυμένων αλλά και μελών των οικογενειών τους. Μάλιστα, στο πλαίσιο της παρουσίας τους στην πρωτεύουσα, οι Απολυμένοι δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσουν και κάποια παράσταση διαμαρτυρίας αν και κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Στην Αθήνα για δεύτερη φορά και οι «μέσα»

Λεωφορεία για να «κατέβουν» στην Αθήνα όμως δεν ναυλώνουν μόνον οι Απολυμένοι αλλά και οι νυν εργαζόμενοι στις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη λιπασματοβιομηχανία (PFIC Ltd, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ και Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ) οι οποίοι, άλλωστε, είχανε δώσει το «παρών» και στις 2 Οκτωβρίου 2017 οπότε και είχε συζητηθεί η αίτηση της προσωρινής διαταγής (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).