Αυτό είναι το πιο… «περίεργο» δημοσίευμα για τη ΒΦΛ!

Ρεπορτάζ κάνει λόγο για «τουρκικό δάκτυλο» (;) στα Λιπάσματα και επικαλείται επιστολή εργαζομένων της ΔΕΠΑ - Οι μίζες, το μαύρο χρήμα, οι εκβιασμοί, οι συνδικαλιστές, οι βουλευτές, οι υπουργοί, τα ΜΜΕ και η χλιδάτη βίλα με πισίνα σε κοσμικό νησί του Αργοσαρωνικού!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αθηναϊκός Τύπος ασχολείται με τα της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα που η «μάχη» της ΒΦΛ με τη ΔΕΠΑ για να συνεχιστεί η παροχή του φυσικού αερίου στο εργοστάσιο έχει μεταφερθεί στα δικαστήρια, με την «κρίση» της λιπασματοβιομηχανίας έχουν ασχοληθεί όλα τα ενεργειακά sites και οι περισσότερες «μεγάλες» εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας.

Ωστόσο, το δημοσίευμα που ανέβηκε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 στην ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας Δημοκρατία αναφέρει για πρώτη φορά σενάρια μεθοδεύσεων από… τουρκικά συμφέροντα (!) με στόχο να απαξιωθεί η εταιρία και να πουληθεί, επικαλούμενο, μάλιστα, επιστολή (δεν λέει προς ποιον ή προς ποιους) εργαζόμενων στη ΔΕΠΑ.




Στο «παιχνίδι», σύμφωνα πάντα με αυτήν την επιστολή, είναι υψηλόβαθμα στελέχη της ΒΦΛ αλλά και της ΔΕΠΑ με τη βοήθεια ΜΜΕ στα οποία «αυτός» (δεν λέει… ποιος; ο… Τούρκος; ο υψηλόβαθμος της ΔΕΠΑ; των ELFE;) ελέγχει για να μπορεί να «νομιμοποιήσει» τις… ανομίες «του» ενώ γίνεται λόγος για «μίζες», «απειλές», «εκβιασμούς» και… περίεργες συναντήσεις σε μπαρ των Βορείων Προαστίων των Αθηνών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του ρεπορτάζ που δημοσίευσε το dimokratianews.gr:

Τουρκικός δάκτυλος (;) για τη Βιομηχανία Λιπασμάτων στην Καβάλα

Μια επιστολή, την οποία φέρεται ότι υπογράφουν Εργαζόμενοι στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, έρχεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο αποκαλύψεων με φόντο την πολύπαθη Βιομηχανία Λιπασμάτων στην Καβάλα. εκ των πρωταγωνιστών της ιστορίας που κινεί τα νήματα εμφανίζεται πρόσωπο-κλειδί που κυκλοφορεί ως αγοραστής της ΒΛΚ και κατέχει εκτός των άλλων… προσόντων του και τουρκικό διαβατήριο. Εάν αυτό ισχύει, αναδεικνύει και τον σκοτεινό ρόλο του προξενείου και της Αγκυρας, που άλλη μια φορά εμφανίζεται να παίζει βρόμικα παιχνίδια στην περιοχή βάζοντας το… δάχτυλό της και στοχοποιώντας μια ευαίσθητη εθνικά περιοχή. 

Οσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι προκαλούν ανατριχίλα και χρήζουν άμεσης παρέμβασης από τη Δικαιοσύνη, καθώς αναφέρονται επώνυμα σε πρόσωπα σε καταστάσεις αλλά και σε περίεργες συναντήσεις σε μπαρ των βορείων προαστίων. Οι αποκαλύψεις προκαλούν σοκ, μια και υψηλόβαθμα στο παρελθόν στελέχη των Λιπασμάτων και της ΔΕΠΑ θέλουν να μπουν στο παιχνίδι, μοιράζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μίζες και αδιαφανείς διαδικασίες. Κεντρικός στόχος τους ήταν να μπει λουκέτο στη ΒΛΚ ώστε να την πάρουν απαξιωμένη χρησιμοποιώντας την ως όχημα ακόμα και για παράνομες δραστηριότητες.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ένα σημείο της επιστολής, «στις συναντήσεις εντάσσονταν και συναντήσεις με μέλη… στην Καβάλα για να δημιουργήσουν απεργίες και ξαφνικό θάνατο στις παραγωγικές μονάδες… με στόχο να μπορούν να πάρουν το εργοστάσιο στα χέρια τους και να συνεχίσουν να κλέβουν όλοι μαζί χρεώνοντας στην εταιρία, που θα πάρουν τζάμπα, τις ανομίες τους».

Στο κείμενο-φωτιά αναφέρονται ονόματα που πρωταγωνιστούν στην ιστορία στην οποία εμπλέκουν τη ΔΕΠΑ και υψηλόβαθμα στελέχη, συνδικαλιστές, εργολάβους, μέσα μαζικής ενημέρωσης, ακόμη και βουλευτές στους οποίους χρεώνουν απίστευτα παιχνίδια, εκβιασμούς και διαδρομές μαύρου χρήματος. Περιγράφοντας το παιχνίδι που παίζεται με ΜΜΕ τονίζουν: «Για να καλύπτει τις ανομίες του φτιάχνει και δημοσιεύματα εναντίον του για να νομιμοποιείται και να βγαίνουν άλλοι ή και οι ίδιοι να του κάνουν αγιογραφίες μετά.

Ετσι ελέγχει και τους εσωτερικούς του συνεργάτες, αλλά και τους μετόχους του, τους υπουργούς του και την κυβέρνηση». Μάλιστα αναφέρουν το κόλπο που γίνεται με τις επιστροφές χρημάτων από τιμολόγια τα οποία δίνονται σε πρόσωπα, ώστε να διασφαλίζουν μια ζωή χλιδής και πολυτέλειας σε βίλα με πισίνα σε κοσμικό νησί του Αργοσαρωνικού.