Χωρίς άλλα «παρατράγουδα» ολοκληρώθηκε η δικαστική «μάχη» ELFE-ΔΕΠΑ στην Αθήνα

Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 αναμένεται η απόφαση περί ανάκλησης της προσωρινής διαταγής - Πολλές οι πρόσθετες παρεμβάσεις, κανένας μάρτυρας στην τετράωρη ακροαματική διαδικασία

Λίγο μετά τις 14:00, μετά από μια πολύωρη ακροαματική διαδικασία, ολοκληρώθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ELFE κατά της ΔΕΠΑ με αίτημα να συνεχιστεί απρόσκοπτα και με συμφερότερους για την ίδια όρους η παροχή φυσικού αερίου στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης παρά το υπέρογκο χρέος της ύψους περίπου 110 εκ. ευρώ.

Η διαδικασία «σημαδεύτηκε» από την αυτοπρόσωπη παρουσία στην Ευελπίδων πάνω από 300 ατόμων από την Καβάλα, νυν εργαζόμενων στη ΒΦΛ και απολυμένων. Ωστόσο, μετά το πρωινό «συμβάν» (διαβάστε σχετικά εδώ) η τετράωρη δίκη ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα… «παρατράγουδα».

Στο ξεκίνημα, επιχειρήθηκε από την Έδρα -μετά από αίτημα της ELFE- να επιτευχθεί συμβιβασμός μεταξύ των δύο μερών, ωστόσο οι όροι που «προσφέρθηκαν» ένθεν κακείθεν δεν έγιναν δεκτοί από κανέναν και έτσι ο συμβιβασμός «ναυάγησε».

Η συζήτηση δεν κόμισε κάποιο καινούριο στοιχείο με την πλευρά της ELFE και των λοιπών εταιριών που δραστηριοποιούνται στη λιπασματοβιομηχανία να επαναλαμβάνουν τη «γραμμή» των επιχειρημάτων τους.

Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΔΕΠΑ πραγματοποίησαν 157 πρώην εργαζόμενοι της ΒΦΛ (ονομαστικά), το Σωματείο των εργαζομένων (απολυμένων) στα Λιπάσματα, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας (ΠΟΕ), το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Καβάλας και οι εργαζόμενοι της ΔΕΠΑ.

Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ELFE πραγματοποίησαν οι τρεις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (PFIC Ltd, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ και Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ) και εκπρόσωποι των εργαζομένων σε αυτές.

Δεν εξετάστηκε κανένας μάρτυρας!

Οι δικηγόροι αναμένεται να κατεθέσουν τα σημειώματα και τα σχετικά έγγραφα τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017. Επίσης, από τη μεριά της ΔΕΠΑ έχει ζητηθεί η άμεση ανάκληση της προσωρινής διαταγής που «δόθηκε» δέκα μέρες πριν κάτι για το οποίο αναμένεται να αποφασίσει το Δικαστήριο την ίδια μέρα.