Η Κυβέρνηση ανέλαβε πρωτοβουλία για τη ΒΦΛ: Έδωσε εντολή στον Άρειο Πάγιο να ερευνήσει αν οι Απολυμένοι είναι… πράκτορες της Τουρκίας!

Η Ελληνική Δικαιοσύνη, αφού έλυσε όλα τα προβλήματα της χώρας, είπε να ερευνήσει και το «αποκαλυπτικό ρεπορτάζ» της εφημερίδας «δημοκρατία» για τα «τουρκικά παιχνίδια» στη ΒΦΛ!

Όχι, η είδηση δεν είναι… τρολιά (όπως κοινώς λέγεται στη διαδικτυακή «καθομιλουμένη» μια ψεύτικη είδηση που στόχο έχει να  «πειράξει» ή να σατιρίσει πρόσωπα και καταστάσεις), αλλά πέρα για πέρα αληθινή. Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έδωσε εντολή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου να διερευνήσει αν η Τουρκία παίζει γεωπολιτικά «παιχνίδια» στην Καβάλα δια της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, χρησιμοποιώντας πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της ΒΦΛ και της ΔΕΠΑ, τους πρώην εργαζόμενους, κάποια ΜΜΕ και άλλους, και όλα αυτά βασιζόμενος σε δημοσιεύματα της εφημερίδας «δημοκρατία»!

Εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν γραφτεί τα μύρια όσα για τη ΒΦΛ σε τοπικά αλλά και πανελλαδικά ΜΜΕ, έχουν ειπωθεί σημεία και… τέρατα σε αίθουσες δικαστηρίων, οι δικογραφίες που αφορούν στον «ύποπτο» ρόλο Λαυρεντιάδη σε σχέση όχι μόνον με την «τύχη» που επιφύλαξε στους πρώην εργαζόμενούς του αλλά και στη διαχείριση των υπέρογκων χρεών του προς το Ελληνικό Δημόσιο γεμίζουν… βιβλιοθήκες σε Δικαστήρια τόσο της Καβάλας όσο και των Αθηνών, η Οικονομική Αστυνομία μπαινοβγαίνει στα γραφεία της ΔΕΠΑ εδώ και έξι μήνες προσπαθώντας να «δει» τι γίνεται με τις συναλλαγές της με την ELFE και τον ρόλο των «παρένθετων» εταιριών, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη έχουν ευθαρσώς μιλήσει για «αμφιλεγόμενη» (sic) λειτουργία της λιπασματοβιομηχανίας και ο κ. Παπαγγελόπουλος «ευαισθητοποιήθηκε» και αποφάσισε να απασχολήσει τον… Άρειο Πάγο (!) βασιζόμενος σε ένα δημοσίευμα μιας εφημερίδας που η «πιάτσα» βοά ότι σχετίζεται με τον… Λαυρέντη Λαυρεντιάδη (βλ. δημοσίευμα εφημερίδας «Παραπολιτικά» 30.10.2017)!

Το οποίο δημοσίευμα στηρίζεται σε μία υποτιθέμενη «επιστολή εργαζόμενων στη ΔΕΠΑ» στην οποία αναφέρονται «με το όνομά τους» συγκεκριμένα πρόσωπα και ο ρόλος τους στο σενάριο περί «τουρκικής εισβολής» που θα ζήλευε ακόμη και ο «πατέρας» του Τζέιμς Μποντ, ο Ίαν Φλέμινγκ! Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό ότι η «επιστολή των εργαζομένων» ουδέποτε είδε το «φως», αφού οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΑ έκαναν πρόσθετη παρέμβαση ΥΠΕΡ της Επιχείρησης Αερίου (και πώς θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά όταν το χρέος των 110 εκ. ευρώ του ΒΦΛ «απειλεί» ακόμα και τις ίδιες τις θέσεις εργασίας τους) στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ELFE κατά της ΔΕΠΑ (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).

Τώρα γίνεται κατανοητό το τι είχε στο νου του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης όταν προ μηνών δήλωνε -σε επίσημο δελτίο Τύπου του υπουργείου του- ότι «οι μέρες της ασυδοσίας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί» (διαβάστε το εδώ). Προφανώς και εννοούσε την ασυδοσία των… Τούρκων.

Ακολουθεί το πλήρες δημοσίευμα της εφημερίδας «δημοκρατία» για την παρέμβαση Παπαγγελόπουλου.

Ο Παπαγγελόπουλος έστειλε στον Αρειο Πάγο τα δημοσιεύματα της «δημοκρατίας» για τον «δάκτυλο» της Αγκυρας στην Καβάλα

«Την ακαριαία αντίδραση του γνωστού για την ευαισθησία του σε εθνικά θέματα αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκάλεσαν τα δύο αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της «δημοκρατίας» που αποκάλυψαν πως πρόσωπο-κλειδί που κυκλοφορεί ως αγοραστής της Βιομηχανίας Λιπασμάτων Καβάλας (ΒΛΚ) κατέχει εκτός των άλλων… προσόντων του και τουρκικό διαβατήριο.

Εάν αυτό ισχύει, αναδεικνύει και τον σκοτεινό ρόλο του προξενείου και της Αγκυρας, που άλλη μια φορά εμφανίζεται να παίζει βρόμικα παιχνίδια, στοχοποιώντας μια ευαίσθητη εθνικά περιοχή, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο κ. Παπαγγελόπουλος, χωρίς χρονοτριβή και αναλογιζόμενος τη σοβαρότητα της υπόθεσης, έστειλε τα δύο δημοσιεύματα της «δημοκρατίας» στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Η «δημοκρατία», μεταξύ άλλων, αποκάλυψε μια επιστολή, την οποία φέρεται ότι υπογράφουν εργαζόμενοι στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, οι οποίοι αναφέρονται επώνυμα σε πρόσωπα, καταστάσεις αλλά και σε περίεργες συναντήσεις σε μπαρ των βορείων προαστίων. Οι αποκαλύψεις προκαλούν σοκ, μια και υψηλόβαθμα στο παρελθόν στελέχη των Λιπασμάτων και της ΔΕΠΑ θέλουν να μπουν στο παιχνίδι, μοιράζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μίζες και αδιαφανείς διαδικασίες. Κεντρικός στόχος τους ήταν να μπει λουκέτο στη ΒΛΚ ώστε να την πάρουν απαξιωμένη, χρησιμοποιώντας την ως όχημα ακόμα και για παράνομες δραστηριότητες.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ένα σημείο της επιστολής, «στις συναντήσεις εντάσσονταν και συναντήσεις με μέλη… στην Καβάλα για να δημιουργήσουν απεργίες και ξαφνικό θάνατο στις παραγωγικές μονάδες, με στόχο να μπορούν να πάρουν το εργοστάσιο στα χέρια τους και να συνεχίσουν να κλέβουν όλοι μαζί χρεώνοντας στην εταιρία, που θα πάρουν τζάμπα, τις ανομίες τους». Μάλιστα, στο κείμενο-φωτιά αναφέρονται ονόματα που πρωταγωνιστούν στην ιστορία στην οποία εμπλέκουν τη ΔΕΠΑ και υψηλόβαθμα στελέχη, συνδικαλιστές, εργολάβους, μέσα μαζικής ενημέρωσης, ακόμη και βουλευτές στους οποίους χρεώνουν απίστευτα παιχνίδια, εκβιασμούς και διαδρομές μαύρου χρήματος. Αναφέρουν επίσης το κόλπο που γίνεται με τις επιστροφές χρημάτων από τιμολόγια τα οποία δίνονται σε πρόσωπα, ώστε να διασφαλίζουν μια ζωή χλιδής και πολυτέλειας σε βίλα με πισίνα σε κοσμικό νησί του Αργοσαρωνικού».