ΒΦΛ-Απολυμένοι ξανά στα δικαστήρια. Στο εδώλιο και ο πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Βογιατζίδης

Αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής κατά της εκτέλεσης απόφασης αλλά και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση για τα γεγονότα του Ιουνίου 2016

Στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου 2017 πρόκειται να εκδικαστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας η αίτηση προσωρινής διαταγής που κατέθεσε η Διοίκηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων για την αναστολή της εκτέλεσης της δεύτερης απόφασης του ίδιου Δικαστηρίου (διαβάστε την εδώ) που δυο μήνες πριν δικαίωσε ακόμη 65 απολυμένους των Λιπασμάτων.

Η υπόθεση επρόκειτο να συζητηθεί στις 3 Νοεμβρίου 2017 αλλά αναβλήθηκε κατόπιν συναίνεσης των δύο πλευρών και σήμερα, εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί κανονικά.




Νωρίτερα όμως, στις 09:00, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο Νίκος Βογιατζίδης. Τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων στα Λιπάσματα έχει μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση ο Διευθυντής της PFIC Ltd Αλέξανδρος Γιαννίκος σχετικά με γεγονότα που «έρχονται» από το 2016.

Τότε, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων, δύο εργαζόμενοι είχαν τραυματιστεί κοντά στη γέφυρα του εργοστασίου και είχαν διακομιστεί με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας μετά από «τροχαίο» που σημειώθηκε με το ΙΧ αυτοκίνητο του κ. Γιαννίκου. Ο πρόεδρος του Σωματείου είχε δηλώσει στα τοπικά ΜΜΕ ότι ο Διευθυντής της PFIC Ltd «έπεσε» επάνω στους συναδέλφους του (αρχικά σε έναν και μετά, δίχως να σταματήσει, σε δεύτερο), ενώ ο ίδιος ο κ. Γιαννίκος αντέτεινε ότι ήταν οι πρώην εργαζόμενοι οι οποίοι «έπεσαν» επάνω στο αμάξι του, προκαλώντας του, μάλιστα, και ζημιές.

Οι δηλώσεις του κ. Βογιατζίδη, όπως καταγράφηκαν τότε από τα τοπικά ΜΜΕ, θεωρήθηκαν συκοφαντικές και δυσφημιστικές από τον κ. Γιαννίκο ο οποίος και κατέθεσε μήνυση.