Ο καιρός στην Καβάλα: Μακριά από το μάτι του Μεσογειακού κυκλώνα, αλλά…

Τι καιρό θα κάνει κατά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και κατά την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη-Πότε πέφτει η θερμοκρασία και έρχονται χιόνια από τα 500 μέτρα και πάνω

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2017 η δημιουργία του Μεσογειακού κυκλώνα «Ζήνων» (όπως ονομάστηκε από το meteo.gr) νοτιοανατολικά της Σικελίας ή αλλιώς Medicane, από τη σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricane! Η δορυφορική εικόνα από τη NASA (φωτογραφία άρθρου) αποτυπώνει ακριβώς τα παραπάνω.

Ήδη ο κυκλώνας έχει επηρεάσει τη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα, προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα στην Κατερίνη.




Όσον αφορά τις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την Καβάλα, αυτές ΔΕ θα επηρεαστούν από την ζώνη των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τις τελευταίες ώρες περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας, ωστόσο τις επόμενες ώρες και κυρίως το βράδυ της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2017 πιθανότατα να έχουμε κάποια φαινόμενα, ασθενή κατά βάση, πλην των ανέμων οι οποίοι θα πνέουν κατά περιόδους ισχυροί.

Την «γλυτώνει» το Πολυτεχνείο, όχι όμως και η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη

Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, φαίνεται ότι θα κινηθούν στο μοτίβο των τελευταίων ημερών, δηλαδή με κατά περιόδους ασθενή βροχή και ομίχλη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 11 και 13 βαθμών Κελσίου.

Τα πράγματα, όμως, φαίνεται να αλλάζουν από το βράδυ της Παρασκευής και κυρίως τα ξημερώματα του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου 2017, καθώς προβλέπονται ισχυρές βροχές (έως και 30mm) κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου, μέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανου.

Κρύο από την επόμενη βδομάδα

Από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 το σκηνικό του καιρού φαίνεται να αλλάζει, με τις βροχές να υποχωρούν, όμως προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει σε περιοχές του Νομού Καβάλας οι οποίες βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 500 μέτρων.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες στην Καβάλα μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του meteokav εδώ.