Σύσκεψη για τις πλημμύρες και τα χιόνια στην Καβάλα με φόντο τις καταστροφές της Αττικής

Σύσκεψη ΣΟΠΠ: Μεταξύ των προβλημάτων που τέθηκαν ήταν και η έλλειψη προσωπικού, χρημάτων και μέσων των φορέων που καλούνται να αντιμετωπίσουν ακραία καιρικά φαινόμενα

Συγκλήθηκε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας με θέματα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2017-2018».

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ Θόδωρος Μαρκόπουλος και παραβρέθηκαν τα μέλη του ΣΟΠΠ ΠΕ Καβάλας, διάφοροι εμπλεκόμενοι με το θέμα φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας που προσκλήθηκαν, καθώς επίσης και η αναπλ. Δ/ντρια της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Κρυσταλένια Γεωργιάδου και ο Δντής της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Κώστας Χουβαρδάς, καθώς και οι Δήμαρχοι Καβάλας, Παγγαίου και Θάσου, κ.κ. Δήμητρα Τσανάκα, Φίλιππος Αναστασιάδης, Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ.

Σχετικά με το θέμα των πλημμυρών-χιονοπτώσεων και παγετού, αναφέρθηκαν οι αρμοδιότητες καθώς επίσης και οι ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί ο κάθε φορέας για να είναι σε ετοιμότητα την προσεχή χειμερινή περίοδο 2017-2018, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση κρίσεων εξ αιτίας της εκδήλωσης φαινομένων του θέματος. Μεταξύ των προβλημάτων που τέθηκαν ήταν και η έλλειψη προσωπικού, χρημάτων και μέσων των φορέων, πράγματα που δυσκολεύουν το έργο τους.

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, η οποία προβλέπει τους ρόλους που επωμίζεται ο κάθε φορέας καθώς και η κατανομή των χώρων που ξεχωριστά οι τέσσερις (4) Δήμοι και η ΠΕ Καβάλας έχουν την ευθύνη για τον αποχιονισμό.

Τα Πρακτικά της Συνεδρίασης θα δημοσιοποιηθούν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Δελτίο Τύπου