Η ΒΦΛ στη Βουλή: Ο Νίκος Νικολόπουλος υπέρ των εργαζομένων και κατά των… Τούρκων που θέλουν «να φάνε» το εργοστάσιο

Σε ερώτησή του ο ανεξάρτητος βουλευτής κάνει λόγο για οργανωμένο σχέδιο ξεπουλήματος της λιπασματοβιομηχανίας σε επιχειρηματία με «τουρκικό διαβατήριο», στο οποίο συμμετέχει και η... ΔΕΠΑ!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Νικολόπουλος «ασχολείται» με τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων. Αυτήν τη φορά, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κατέθεσε στις 17 Νοεμβρίου 2017 ερώτηση προς τον υπουργό… Εξωτερικών, ορμώμενος από το πρόσφατο «ρεπορτάζ» της Εφημερίδας «δημοκρατία» (διαβάστε το εδώ) το οποίο «θέλει» να μεθοδεύεται από «κάποιους» η πώληση της επιχείρησης σε επενδυτές με «τουρκικό διαβατήριο».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών για τα ίδια δημοσιεύματα κατάφερε να «ευαισθητοποιήσει» και να κινητοποιήσει ακόμα και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο οποίος παρήγγειλε σχετική έρευνα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης Νικολόπουλου.

Κίνδυνος να περάσει η ΒΦΛ σε τουρκικά χέρια, με τη βοήθεια της ΔΕΠΑ, στην ευαίσθητη περιοχή της Καβάλας…

«Στις 25/10/2017 συζητήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρίας Ελληνικά λιπάσματα και χημικά ELFE ΑΒΕΕ κατά της ΔΕΠΑ, με την οποία ζητεί να απαγορευτεί στη ΔΕΠΑ να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της Καβάλας. Στη δίκη παρενέβησαν υπέρ της ELFE περίπου 500 εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της.

Στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος μας πληροφόρησαν πως εκείνο που προκάλεσε την μεγάλη αγανάκτηση στους εργαζομένους, πέρα από το γεγονός ότι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους από το κλείσιμο του εργοστασίου, είναι η πληροφόρησή τους, βάσει δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου -και όχι μόνο- περί οργανωμένου σχεδίου ξεπουλήματος της βιομηχανίας λιπασμάτων σε επιχειρηματία «με τουρκικό διαβατήριο», στο οποίο συμμετέχει και η ΔΕΠΑ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, μετά το τέλος της συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων, οι εργαζόμενοι να μεταβούν στα γραφεία της ΔΕΠΑ και να διαμαρτυρηθούν έντονα, εκφράζοντας την οργή τους και τους φόβους τους για το μέλλον του εργοστασίου, που πλέον απειλείται όχι μόνο από τη ΔΕΠΑ, αλλά και από τον κίνδυνο να περάσει σε τουρκικά χέρια, με τη βοήθεια της ΔΕΠΑ, στην ευαίσθητη περιοχή της Καβάλας. Αποδίδει τα αισθήματα του λαού το σύνθημα που κυριαρχούσε στη διαδήλωση που ήταν «έξω οι Τούρκοι από την Καβάλα».

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ερωτάσθε:

  1. Γνωρίζετε εάν όντως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ξεπουλήματος της βιομηχανίας λιπασμάτων σε επιχειρηματία «με τουρκικό διαβατήριο», στο οποίο συμμετέχει και η ΔΕΠΑ;
  2. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί, ώστε η ΔΕΠΑ να μην διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της Καβάλας»;