ΒΦΛ: Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΑ διαψεύδουν την εφημερίδα «δημοκρατία» και τα περί «δάκτυλου Άγκυρας» στην Καβάλα [έγγραφο]

Επιστολή του ΣΕΔΕΠΑ στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης «αποκρούει» τα περί ύπαρξης επιστολής εργαζόμενων στην Επιχείρηση Αερίου σχετικά με «τουρκικά παιχνίδια» γύρω από τη λιπασματοβιομηχανία

Στις αρχές Νοεμβρίου 2017 είχε κάνει την εμφάνισή του στην εφημερίδα «δημοκρατία» ένα δημοσίευμα βγαλμένο από… πρακτορική ταινία, καταγγέλλοντας «τουρκικό σχέδιο» για απαξίωση αρχικά και πώληση αμέσως μετά της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων μέσω «παιχνιδιών» στα οποία εμπλέκονται υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΠΑ, εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, βουλευτές, υπουργοί, ΜΜΕ κ.ά., ενώ γινόταν αναφορά και σε «σκοτεινές» συναντήσεις σε… μπαρ των Αθηνών και σε… «χλιδάτη βίλα με πισίνα» (!) σε νησί του Αργοσαρωνικού (διαβάστε το «ρεπορτάζ» εδώ).

Το -θα το χαρακτήριζε κανείς και… επιστημονικής, ή επιχειρηματικής, φαντασίας- άρθρο που δημοσιεύτηκε (τυχαία;) παραμονές ενός από τα πολλά δικαστήρια μεταξύ ELFE και ΔΕΠΑ στην Αθήνα, έγινε σύνθημα στα χείλη των αγανακτισμένων και αγωνιούντων για το μέλλον τους εργαζόμενων στη ΒΦΛ που «κατέβηκαν» δύο φορές στην πρωτεύουσα πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΠΑ φωνάζοντας «Έξω οι Τούρκοι από την Καβάλα», ερώτηση στη Βουλή από τον «Χριστιανοδημοκράτη» Νίκο Νικολόπουλο (διαβάστε σχετικά εδώ) και, το σημαντικότερο, «ξεσήκωσε» τον ίδιο τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και αρμόδιο για θέματα Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο οποίος, μάλιστα, παρήγγειλε έρευνα (!) από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (διαβάστε σχετικά εδώ). Και όλα αυτά, με ένα απλό… «ρεπορτάζ»!




Ως βασική «πηγή» του δημοσιεύματος εμφανίζονταν μία επιστολή των εργαζομένων στη ΔΕΠΑ στην οποία, υποτίθεται, καταγγέλονταν όλη η συνωμοσία κατά της… ελληνικότητας των Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης. Η εφημερίδα ουδέποτε παρουσίασε ή δημοσίευσε την επιστολή αυτή. Λίγες μέρες μετά, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΑ έκαναν παράσταση ΥΠΕΡ της Επιχείρησης Αερίου στο δικαστήριο με την ELFE… Αλλά ούτε αυτό «συγκίνησε» κάποιους -την εφημερίδα «δημοκρατία» μη εξαιρούμενη- οι οποίοι συνέχισαν να «μιλούν» και να γράφουν με «πατριωτική» ζέση για τα «τουρκικά παιχνίδια» στην Καβάλα με «αιχμή» την αγοραπωλησία της ΒΦΛ!

Μέχρι που, λίγες μέρες μετά, και συγκεκριμένα στις 10 Νοεμβρίου 2017, ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΔΕΠΑ ΑΕ (ΣΕΔΕΠΑ) αναγκάστηκε να στείλει επιστολή προς τον υπουργό κ. Παπαγγελόπουλο για να διαψεύσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ύπαρξη αυτής της επιστολής που «σήκωσε» τέτοιον ντόρο κινητοποιώντας ακόμη και την ίδια την κυβέρνηση!

Η επιστολή του ΣΕΔΕΠΑ (αρ. πρωτ. 55/10.11.2017) κοινοποιήθηκε επίσης και στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου (στην οποία ο κ. Παπαγγελόπουλος παρήγγειλε την έρευνα για τον «αφελληνισμό» των Λιπασμάτων της Καβάλας), στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο, στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Νεφελούδη.

Σε αυτήν, οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται επίσης ποια μπορεί να είναι η «σύνδεση» της ξαφνικής (!) «εμφάνισης» από την εφημερίδα «δημοκρατία» (που, ειρήσθω εν παρόδω, έχει γραφτεί και ουδέποτε διαψευστεί ότι «σχετίζεται» άμεσα με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη) αυτής της «επιστολής» με τους ανοιχτούς «λογαριασμούς» της ELFE με τη ΔΕΠΑ και το υπέρογκο χρέος της πρώτης προς τη δεύτερη που αγγίζει τα 111 εκ. ευρώ.

Μέχρι σήμερα, πάνω από 10 μέρες μετά η επιστολή ΣΕΔΕΠΑ δεν έχει προφανώς υποπέσει στην αντίληψη της εφημερίδας «δημοκρατία» η οποία, επιπρόσθετα, ακόμα δεν έχει δημοσιεύσει την αρχική επιστολή που επικαλούνταν στο «ρεπορτάζ» της και η οποία «ξεσήκωσε» κοτζάμ… Υπουργείο Δικαιοσύνης!

Εμείς βρήκαμε την επιστολή του ΣΕΔΕΠΑ αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας (ΠΟΕ) και τη δημοσιεύουμε εδώ: