Εξελίξεις στη ΔΕΠΑ: Το «φέσι» των 111 εκ. ευρώ της ΒΦΛ «έφαγε» τον Θεόδωρο Κιτσάκο

Εκτός ΔΣ της Επιχείρησης Αερίου ο Διευθύνων Σύμβουλος και πρώην συνεργάτης του Λαυρεντιάδη - Εκτός και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Γιώργος Σπανούδης

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου 2017 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπό τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη αποφασίστηκε αυτό που, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δρομολογηθεί εδώ και καιρό, η αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) ΑΕ και συγκεκριμένα τόσο του Προέδρου Γιώργου Σπανούδη όσο και του Διευθύνοντα Συμβούλου Θεόδωρου Κιτσάκου.




Η αντικατάστασή τους σχετίζεται άμεσα με την «υπόθεση ΒΦΛ» και τους αμφιλεγόμενους χειρισμούς των δύο -ειδικά του κ. Κιτσάκου, ο οποίος είχε στο πρόσφατο παρελθόν διατελέσει Γενικός Διευθυντής της ELFE- στη διευθέτηση του υπέρογκου χρέους της εταιρίας που έφτασε στο δυσθεώρητο -για το μέγεθος της ΔΕΠΑ- ύψος των 111 εκ. ευρώ (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Για την «καρατόμηση» του διδύμου Κιτσάκου-Σπανούδη φέρεται να έχουν ασκήσει έντονες πιέσεις τόσο το ΤΑΙΠΕΔ όσο και τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), μέτοχοι της ΔΕΠΑ.

Τον Θεόδωρο Κιτσάκο αντικαθιστά ο Δημήτριος Τζώρτζης ο οποίος διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα στον τομέα των δικτύων και τηλεπικοινωνιών καθώς και στη δημόσια διοίκηση, ενώ πρόεδρος της ΔΕΠΑ αναλαμβάνει ο επίσης προερχόμενος από τον ιδιωτικό τομέα Βελισσάριος Δότσης, με θητεία επίσης στο Enterprise Greece.

Η νέα διοίκηση καλείται να αντιμετωπίσει ένα εκτεταμένο φάσμα θεμάτων όπως τα διεθνή έργα και υποδομές (ΙGB, πλωτός σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη κλπ.), οι εξελίξεις στο μέτωπο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και ο ρόλος της ΔΕΠΑ στη λιανική αερίου, αλλά και τα χρέη της Εταιρείας Λιπασμάτων ELFE και της ΕΒΖ.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Τζώρτζης

Κατάγεται από τον Αγ. Γεώργιο Νηλείας Μαγνησίας και αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ. Έχει σημαντική καριέρα σε τεχνικές και διοικητικές θέσεις εταιριών στον ευρύτερο κλάδο των τηλεπικοινωνιών, σε τομείς όπως Digital TV & Interactive Apps, wholesale Network & 3-ple play Services development, ISP Corporate Product development, Statistics DB & TV Technology – CDN, όπως και ως ιδιώτης τεχνικός σύμβουλος σε θέματα τηλεπικοινωνιών & μετάδοσης, ασφάλειας, τηλεόρασης και ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων.

Ο κ. Τζώρτζης έχει εργαστεί για 14 χρόνια στην Intracom, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στις Αττικές Τηλεπικοινωνίες και HOL και σε θυγατρική της Intralot.

Οι κύριοι τομείς εξειδίκευσής του είναι οι Τηλεπικοινωνίες, η Τηλεόραση, οι υπηρεσίες “3-play” και “4-play” και η ευρεία γνώση του σύγχρονου κόσμου των τεχνολογιών Πληροφορική

Από το Μάιο του 2015 μέχρι τον Απρίλιο του 2016, όταν και παραιτήθηκε, διετέλεσε γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Με πληροφορίες από energypress