«Δεμένα» τα πλοία στη γραμμή Καβάλα-Πρίνος λόγω θυελλωδών ανέμων

Οι ισχυροί νοτιάδες φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ στο Θρακικό πέλαγος-Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας εφιστά την προσοχή των κυβερνητών μικρών σκαφών και πλοίων-Διαβάστε την πρόγνωση για την Καβάλα

Προβλήματα προκαλεί ο νοτιάς ο οποίος πνέει ισχυρός από τα ξημερώματα της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου 2017 στο Θρακικό πέλαγος.

Μάλιστα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου 2017 και τουλάχιστον μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου 2017 επιδείνωση του καιρού στο Θρακικό πέλαγος με νότιους ανέμους έντασης 8 bf και στα ανατολικά έως 9 bf και ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι κυβερνήτες πλοίων και σκαφών να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας, καθώς και την έγκαιρη πληροφόρηση από τα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ για τη λήψη απόπλου.

Για τον λόγο αυτό, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Καβάλα-Πρίνος από το πρωί της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου 2017 και μέχρι την άρση της απαγόρευσης του απόπλου.

Όσον αφορά τις βροχές, αυτές αναμένονται από το μεσημέρι της Παρασκευής και μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, έχοντας έντονο χαρακτήρα -ίσως και καταιγίδας- κυρίως τις βραδινές ώρες της Παρασκευής και τα ξημερώματα του Σαββάτου. Επίσης, αν και η τάση για πλημμυρικά φαινόμενα, όπως έδειχναν τα προγνωστικά μοντέλα λίγες μέρες πριν για την περιοχή μας, φαίνεται να έχει υποχωρήσει, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οδηγοί και πεζοί δεν πρέπει να δείχνουν προσοχή, ειδικά όσοι μένουν κοντά σε ρέματα ή περνούν από αυτά.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό μπορείτε να δείτε στη σελίδα του meteokav εδώ και για την απαγόρευση ή την άρση της απαγόρευσης του απόπλου μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας 2513 505400-1-2.