Πολύ νερό! Φόβοι για τα χειρότερα μέσα στις επόμενες ώρες [βίντεο+φωτογραφίες]

Το κλειστό γυμναστήριο όπου προπονείται ο ΑΣΤΕΡΑΣ Καβάλας έγινε... «πλωτό»! - Φόβοι ότι το ήδη «κορεσμένο» χώμα δεν θα μπορέσει να απορροφήσει τις ποσότητες νερού που «κατεβάζουν» τα βουνά - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η βροχόπτωση στον νομό Καβάλας, δίχως όμως μέχρι στιγμής να έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα ανησυχητικά ππροβλήματα. Σε Καβάλα, Παγγαίο, Νέστο και Θάσο η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως «ελεγχόμενη», ωστόσο η Πολιτική Προστασία παραμένει σε επιφυλακή και με το «βλέμμα» στη νύχτα που έρχεται οπότε και τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν.

Η επιδείνωση του καιρού σε συνδυασμό με το ήδη «κορεσμένο» έδαφος δημιουργούν ανησυχίες για το πώς η γη θα μπορέσει να «υποδεχθεί» κι άλλες ποσότητες νερού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.




Αμείωτοι πνέουν και οι ισχυροί -τοπικά έως και 9bf- με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας να έχει ήδη εκδώσει νέο δελτίο εφιστώντας την προσοχή όλων (διαβάστε το εδώ).

Αίσθηση έχουν προκαλέσει και τα live videos που ανέβασε η ομάδα μπάσκετ του ΑΣΤΕΡΑ Καβάλας με το κλειστό γυμναστήριο του 3ου Λυκείου Καβάλας να μπάζει μεγάλες ποσότητες νερού από τα παράθυρα: